• Usvojen Plan transformacije Elektroprivrede Srbije: Šta to znači za ovu kompaniju?

  Skupština Elektroprivrede Srbije (EPS) usvojila je Plan transformacije kompanije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Usvojen Plan transformacije Elektroprivrede Srbije: Šta to znači za ovu kompaniju?
  Foto: Pixabay

   

  Plan transformacije Elektroprivrede Srbije definiše promene organizacione strukture i unapređenje operativnih i finansijskih procesa, bez smanjena budžeta zarada.

   

  „Usvajanjem Plana transformacije najveće energetske kompanije, Srbija je ispunila važan strukturni reper u okviru aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom“, saopštila je ova kompanija.

   

  Promene u organizacionoj strukturi usmerene su, između ostalog, na unapređenje digitalizacije poslovnih procesa i usluga uz povećanje bezbednosti sistema i podataka, efikasnije upravljanje investicijama i ljudskim resursima.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Od temelja do krova – Ogrev je vaša najbolja podrška pri uređenju doma

   

  Kako se navodi u saopštenju, strukturne promene biće sprovedene duž celog sistema, uz precizno definisane procedure i odgovornosti.

   

  „Cilj planiranih reformi je da Elektroprivreda Srbije postane tržišno orijentisana, profitabilna kompanija, usmerena na povećanje zadovoljstva kupaca i ostvarivanje ciljeva Zelene agende. Realizacijom Plana transformacije, EPS će do 2030. godine unaprediti operativne performanse kako bi u narednim godinama mogao da parira najrazvijenijim kompanijama poput onih u Evropskoj uniji“, ističe se u saopštenju.

   

  Do tada, predviđena je realizacija značajnog investicionog ciklusa uz smanjenje troškova.

   

  PROČITAJTE JOŠ: GLM-RS raspisao novi konkurs za posao: Kompaniji potreban tehničar održavanja

   

  U toku je formiranje Kancelarije za transformaciju, koju će činiti zaposleni EPS i spoljni eksperti koji su prepoznati kao lideri u svom domenu, a koja će imati zadatak da implementira Plan transformacije.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija