• Unija poslodavaca Zrenjanina jedna od retkih koja se finansira isključivo od članarine

    Unija poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina održala je 12. redovnu godišnju skupštinu. Na njoj su usvojeni izveštaj o radu, finansijski izveštaj, kao i plan aktivnosti za naredni period.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Unija poslodavaca Zrenjanina jedna od retkih koja se finansira isključivo od članarine
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Bila je to prilika, kao i ranijih godina, da se članovi obaveste šta je Unija poslodavaca Zrenjanina uradila u prethodnom periodu i u kojim su sve aktivnostima na višim nivoima učestvovali članovi Upravnog odbora.

     

    Od velikog broja podnetih i podržanih inicijativa, izdvojena je akcija „Ne zatvaraj“, a prisutni su obavešteni da je zahvaljujući velikom angažmanu izdejstvovano ukidanje nekoliko rešenja o zatvaranju objekata zbog tehničko-administrativnih propusta. Nastavljen je i obilazak malih proizvođača iz Zrenjanina i srednjeg Banata.

     

    Održana je, takođe, prva „Biznis štrudla“, odnosno B2B skup koji je okupio više od 30 članova Unije zainteresovanih za teme investicija i štednje. Sekcija za žensko preduzetništvo je organizovala humanitarno druženje na kom je obezbeđena donacija u iznosu od 86.000 dinara za Sigurnu kuću. Unija poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina, uz podršku Sekcije za žensko preduzetništvo i drugih partnera, između dva zasedanja Skupštine organizovala je tri Dečje pijace.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Izdaju se dve hale na odličnoj lokaciji, pogodne su za različite namene

     

    U hotelu „Vojvodina“ je održano drugo po redu „Veče privrednika“ u organizaciji Unije poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina. Ovaj događaj, koji je obnovio tradiciju nekada popularnih zanatskih i preduzetničkih balova u gradu, okupio je više od 200 privrednika sa teritorije grada Zrenjanina, čime je potvrđen njegov značaj za lokalnu poslovnu zajednicu.

     

    unija poslodavaca zrenjanina
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Ovogodišnji „Preduzetnički sportski dan“ održan je 18. maja na izletištu „Motel Šumice“. Gotovo 20 firmi okušalo je sreću u timskim sportovima poput košarke i fudbala, kao i u individulanim disciplinama poput streljaštva, streličarstva i pikada. Posebno interesovanje vladalo je za takmičenje u kuvanju gulaša, koje je ove godine po prvi put organizovano u sklopu „Sportskog dana“.

     

    Kao i prethodnih godina, Unija poslodavaca Zrenjanina učestvovala je u radu drugih organizacija i radnih grupa, poput Izvršnog odbora Unije poslodavaca Srbije i Upravnog odbora Unije poslodavaca Vojvodine. Članovi Upravnog odbora uključeni su u rad tri gradske komisije za dodelu sredstava za podršku preduzetništvu, kao i u rad mreže strukovnih udruženja okupljenih oko inicijative „Ne zatvaraj“.

     

    PROČITAJTE JOŠ: FOTO: U javnosti se spekuliše o tome šta bi moglo da nikne na ovoj atraktivnoj lokaciji

     

    – Upravnom odboru veliki manevarski prostor za delovanje daje činjenica da je Unija poslodavaca Zrenjanina jedna od retkih koja se finansira isključivo od članarine. Udruženjima koja se projektno finansiraju, koja se finansiraju iz budžeta gradova, opština ili pokrajine, prostor za inicijative ili pritisak na organe vlasti je mnogo manji. Mi se zato trudimo da ovu privilegiju, koju nam članovi Unije obezbeđuju svojim redovnim plaćanjem članarine, opravdamo koliko god smo u mogućnosti – rekla je Izabela Balint Markov, izvršna direktorka Unije poslodavaca Zrenjanina.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija