• Tri miliona dinara za ekonomsko osnaživanje mladih u Zrenjaninu

  Gradonačelnik Simo Salapura raspisao je danas javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje mladih na teritoriji grada Zrenjanina. Za ove namene izdvojeno je tri miliona dinara.   Sredstva su namenjena za subvencionisanje troškova za nabavku mašina i opreme ili repromaterijala, uređenje poslovnog i proizvodnog prostora i za pokrivanje dela troškova za zakup zatvorenog […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Tri miliona dinara za ekonomsko osnaživanje mladih u Zrenjaninu

  Gradonačelnik Simo Salapura raspisao je danas javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje mladih na teritoriji grada Zrenjanina. Za ove namene izdvojeno je tri miliona dinara.

   

  Sredstva su namenjena za subvencionisanje troškova za nabavku mašina i opreme ili repromaterijala, uređenje poslovnog i proizvodnog prostora i za pokrivanje dela troškova za zakup zatvorenog i uređenog poslovnog prostora.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Craft pivnica „Nomad Beer House“ raspisala oglas za posao

   

  Za ova sredstva mogu da konkurišu mikro i mali privredni subjekti i preduzetnici, koji ispunjavaju određene uslove.

   

  Jedan od uslova je da je osnivač i zakonski zastupnik firme fizičko lice starosti do 35 godina. U privrednom subjektu koji ima više vlasnika, većinski udeo mora biti u vlasništvu jednog ili više fizičkih lica starosti do 35 godina. Takođe, jedan od zakonskih zastupnika mora biti fizičko lice starosti do 35 godina.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Ukoliko ste VOZAČI i tražite POSAO, onda je ovo prilika za vas!

   

  Uslov je i da su firme registrovane na teritoriji grada Zrenjanina, da nisu osnovane pre 1. septembra 2020. i da su pozitivno poslovale u prošloj godini.

   

  Privredni subjekti koji zadovolje uslove mogu ostvariti pravo na bespovratna sredstva u iznosu do 75 odsto vrednosti ulaganja na osnovu profakture.

   

  Finansijska pomoć se dodeljuje korisnicima jednokratno i nepovratno, u najvišem pojedinačnom iznosu do 200.000 dinara.

   

  Ko ima prednost pri dodeli sredstava?

   

  Prednost pri dodeli bespovratnih sredstava imaće mladi koji ove godine nisu dobili bespovratna sredstva ili neku drugu vrstu državne finansijske pomoći, kao i mladi sa invaliditetom.

   

  Rok za podnošenje prijava je 30 dana.

   

  Za sve informacije u vezi sa javnim pozivom zainteresovani se mogu obratiti Oliveri Radić na broj telefona 066/866 00 52.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Za pomoć oko podnošenja i popunjavanja prijave podnosioci se mogu obratiti Zrenjaninskom edukativnom centru na telefon 023/521-090 ili putem elektronske pošte: zreduc@gmail.com

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija