• Traži se procenitelj: Još imovine u vlasništvu GIK „Banat“ ostalo za prodaju

    Stečajna upravnica Dragica Arsić objavila je javni poziv za izbor procenitelja vrednosti nepokretne imovine stečajne mase GIK „Banat“ iz Zrenjanina.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Traži se procenitelj: Još imovine u vlasništvu GIK „Banat“ ostalo za prodaju
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Izabrani procenitelj bi trebalo da proceni vrednost gradskog građevinskog zemljišta u Zrenjaninu, u Ulici Tot Ištvana, koje je bilo u vlasništvu GIK „Banat“.

     

    To zemljište sastoji se od nekoliko parcela – pašnjaka treće klase i veštački stvorenog neplodnog zemljišta, ukupne površine oko 50.000 kvadratnih metara, sa jednim manjim objektom i jednom pomoćnom zgradom.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Proizvodi firme „Mideri“ nekada su bili na dobrom glasu: Od giganta ostala samo slova

     

    Dragica Arsić je navela da je svrha procene da se, na osnovu analize koja bude obavljena, stvore uslovi za prodaju imovine stečajnog dužnika. Rok za prijavu procenitelja je 10. april.

     

    Građevinsko-industrijski kombinat „Banat“, nekada jedno od najuspešnijih zrenjaninskih privrednih kolektiva, otišao je u stečaj u maju 2011. godine. Predlog za otvaranje stečajnog postupka je podnelo Ministarstvo finansija, odnosno Poreska uprava. Razlog je bila neprekidna blokada računa, i to 693 dana, u ukupnom iznosu od 168,2 miliona dinara.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Aktuelni oglasi za posao

     

    GIK „Banat“ je u stečajnom postupku prodat kao pravno lice. Stoga je rešenjem Privrednog suda u Zrenjaninu od 24. oktobra 2012. godine obustavljen stečaj. Postupak je nastavljen samo u odnosu na stečajnu masu, koju su činila sredstva ostvarena prodajom firme kao pravnog lica, kao i imovina koja nije bila predmet prodaje.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija