• Statistika nas uvek oduševi: Porasla prosečna plata u Zrenjaninu, u januaru bila 87.589 dinara

    Ako je verovati statistici, prosečna neto plata u Zrenjaninu raste iz meseca u mesec i u januaru je iznosila 87.589 dinara.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Statistika nas uvek oduševi: Porasla prosečna plata u Zrenjaninu, u januaru bila 87.589 dinara
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Prema najnovijim podacima koje je objavio Republički zavod za statistiku, prosečna neto plata u Zrenjaninu u januaru ove godine bila je za 2.425 dinara viša u odnosu na decembar prošle godine.

     

    Za po nekoliko hiljada dinara porasle su i prosečne plate bez poreza i doprinosa i u ostalim srednjobanatskim opštinama.

     

    PROČITAJTE JOŠ: FOTO: Dvoiposobna kuća na Lesnini ima 94 kvadrata, a košta 48.000 evra

     

    Tako je prosečna neto plata u opštini Žitište u januaru ove godine iznosila 80.718 dinara, odnosno bila je za 4.386 dinara veća u odnosu na decembarsku.

     

    U opštini Sečanj prosečna januaraska plata bila je 78.734 dinara, što je za 4.283 dinara više u odnosu na poslednji mesec minule godine.

     

    Prosečna plata bez obračunatih poreza i doprinosa u opštini Nova Crnja u januaru je iznosila 78.013 dinara i bila je za 3.592 dinara veća u odnosu na prosečnu platu u decembru.

     

    Najmanje su i januaru zarađivali stanovnici opštine Novi Bečej, ali se i kod njih, ako je suditi prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, beleži rast zarada. Pretprošlog meseca prosečna neto plata u novobečejskoj opštini iznosila je 74.881 dinar, što je za 4.204 dinara više u odnosu na decembar.

     

    Prosečna bruto zarada obračunata za januar 2024. godine u Srbiji je iznosila 132.372 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) bila 95.836 dinara.

     

    PROČITAJTE JOŠ: SPREMI SE ZA POBEDU: 50 SREĆNIKA ĆE PODELITI 1.200.000 DINARA

     

    Medijalna neto zarada za januar u Srbiji je iznosila 73.733 dinara, što znači da je 50 odsto zaposlenih ostvarilo zaradu do navedenog iznosa.

     

    Republički zavod za statistiku nije objavio kolika je bila medijalna zarada u Zrenjaninu i drugim srednjobanatskim opštinama.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija