• ŠTA ĆE BITI SA LIVNICOM: „RADIJATORU“ ISKLJUČENA STRUJA, SLEDI I STEČAJ

    ZRENJANIN – Ročište na kom bi trebalo da se otvori stečajni postupak nad zrenjaninskim „Radijatorom“ zakazano je za 8. mart u Privrednom sudu u Beogradu. – Fabrika ne radi od posle Božića – kaže za portal zrenjaninski.com Željko Šojić, predsednik sindikata. – Ne radimo ne zato što nismo imali šta, nego nam je isključena struja. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ŠTA ĆE BITI SA LIVNICOM: „RADIJATORU“ ISKLJUČENA STRUJA, SLEDI I STEČAJ

    ZRENJANIN – Ročište na kom bi trebalo da se otvori stečajni postupak nad zrenjaninskim „Radijatorom“ zakazano je za 8. mart u Privrednom sudu u Beogradu.

    Pogoni fabrike „Radijator“

    – Fabrika ne radi od posle Božića – kaže za portal zrenjaninski.com Željko Šojić, predsednik sindikata. – Ne radimo ne zato što nismo imali šta, nego nam je isključena struja. Vlasnik i direktor Nedeljko Grubeša želeo je da preko unapred pripremljenog plana reogranizacije sa najvećim poveriocima dogovori dinamiku vraćanja dugova, taj plan nije usvojen, i sada, koliko smo mi obavešteni, sledi klasičan stečaj, kaže Šojić.

    Prema nekim informacijama, fabrika bi ipak trebalo da radi – u zakupu. Proizvodni radnici bi bili vraćeni na posao nekoliko dana nakon otvaranja stečaja. Administracija, po svemu sudeći, ne. U januaru je u fabrici bilo 350 radnika, a prethodnih meseci oko 500.

    – Nadamo se da ćemo se vratiti na posao – dodaje Šojić. – Trenutno nam vlasnik duguje četiri plate, a tri godine i dva meseca nam nisu plaćeni doprinosi, ističe Šojić.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija