• SINDIKAT U „DREKSLMAJERU“ ZABRINUT ZBOG ŠTRAJKA U „FIJATU“

  ZRENJANIN – Industrijski sindikat zaposlenih u nemačkoj kompaniji „Drekslmajer“, koja posluje u industrijskoj zoni u Zrenjaninu, uputio je dopis Ministarstvu privrede Republike Srbije, u kojem se izražava zabrinutost zbog štrajka u fabrici „Fijat“ u Kragujevcu, čiji je ovdašnja kompanija kooperant. Sindikat je zatražio da što pre počnu pregovori štrajkača i poslovodstva.     Štrajk u […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  SINDIKAT U „DREKSLMAJERU“ ZABRINUT ZBOG ŠTRAJKA U „FIJATU“

  ZRENJANIN – Industrijski sindikat zaposlenih u nemačkoj kompaniji „Drekslmajer“, koja posluje u industrijskoj zoni u Zrenjaninu, uputio je dopis Ministarstvu privrede Republike Srbije, u kojem se izražava zabrinutost zbog štrajka u fabrici „Fijat“ u Kragujevcu, čiji je ovdašnja kompanija kooperant. Sindikat je zatražio da što pre počnu pregovori štrajkača i poslovodstva.

   

  drekslmajer

   

  Štrajk u kragujevačkoj fabrici automobila, po oceni tog sindikata, može imati posledice na sve kooperante.

   

  „Zabrinuti smo dužinom trajanja štrajka i mogućim posledicama po okončanju štrajka, a koje mogu biti pogubne za sve nas, kooperante, a ne samo za zaposlene u Fijatu“, navodi se u saopštenju sindikata, dostavljenom medijima.

   

  Dodaje se sindikat zrenjaninske fabrike podržava napore Vlade Srbije da se očuvaju radna mesta u autoindustruji i da se zalaže za zajednički cilj koji će dovesti do novih investitora i proširenja te industrujske grane.

   

  Generalni štrajk oko 2.000 proizvodnih radnika u „Fijatu“ počeo je 27. juna, sa zahtevima da se poveća iznos bruto osnovice zarade sa 38.000 na 50.000 dinara, uradi reorganizacija u cilju rasterećenja u procesu rada, isplate bonusi i naknada za prevoz van radnog vremena.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija