• Raspisan novi konkurs za podršku ženskom preduzetništvu

  Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, u saradnji sa Kabinetom potpredsednika Pokrajinske vlade, raspisao je novi, drugi po redu konkurs za podršku ženskom preduzetništvu u ovoj godini. Tim povodom je održana konferencija za novinare na kojoj su predstavljene pojedinosti, uslovi i kriterijumi po ovom pozivu.   Potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić i pokrajinski sekretar za […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Raspisan novi konkurs za podršku ženskom preduzetništvu

  Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, u saradnji sa Kabinetom potpredsednika Pokrajinske vlade, raspisao je novi, drugi po redu konkurs za podršku ženskom preduzetništvu u ovoj godini. Tim povodom je održana konferencija za novinare na kojoj su predstavljene pojedinosti, uslovi i kriterijumi po ovom pozivu.

   

  Potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević istakli su da je i ovaj ponovljeni konkurs za podršku preduzetnicama rezultat zajedničkog rada. Naglasili su da se bespovratna sredstva dodeljuju za realizaciju inovativnih ideja, unapređenje poslovnog procesa, podsticanje zapošljavanja i sveobuhvatne digitalne transformacije.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Ponuđen na prodaju jednoiposoban stan u novoj zgradi, nadomak centra grada (Foto)

   

  Pravo učešća na ovom konkursu imaju preduzetnice i privredna društva sa najmanje 51 odsto udela u vlasništvu žena sa sedištem ili registrovanom poslovnom jedinicom u Vojvodini, koja su upisana u registar APR-a najkasnije do 30. decembra 2022. godine, te razvrstana na mikro ili mala pravna lica ili preduzetnice koje su paušalni poreski obveznici.

   

  Sredstva su namenjena za subvencionisanje troškova za nabavku mašina, opreme ili računarske opreme, softvera ili usluga u tekućoj godini. Sam predmet nabavke mora biti nov.

   

  Ukupna sredstva 13,2 miliona dinara

   

  Sekretarijat dodeljuje sredstva u ukupnom iznosu od 13,2 miliona dinara. Od toga je 11,7 miliona dinara za kapitalne i 1,5 milion dinara za tekuće subvencije. Bespovratna sredstva se odobravaju u visini do 90 odsto.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Iznos odobrenih sredstava može biti najmanje 50.000 dinara, dok se najviši iznos određuje shodno predmetu nabavke i to za mašine i opremu do najviše 600.000 dinara, za računarsku opremu do 250.000 dinara, softver do 200.000 dinara i za usluge do maksimalnih 150.000 dinara.

   

  Učesnice na javnom konkursu mogu podneti samo jednu prijavu za jednu namenu. Rok za podnošenje prijava je 28. septembar.

   

  Sada i zvanično: Od 1. novembra skuplji gas u Srbiji, poznato i za koliko

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija