• Račun blokiran, poslovi nezavršeni: Firma „Astra shipyard“ iz Zrenjanina otišla u stečaj

    Firma „Astra shipyard“ iz Zrenjanina otišla je u stečaj. Rešenje o otvaranju stečajnog postupka doneo je zrenjaninski Privredni sud, i to na predlog ovog preduzeća, a za stečajnog upravnika je imenovan Vasilije Jovanović iz Zrenjanina.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Račun blokiran, poslovi nezavršeni: Firma „Astra shipyard“ iz Zrenjanina otišla u stečaj
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Firma „Astra shipyard“ je u predlogu za otvaranje postupka stečaja navela da ima neizmirene dospele obaveze u ukupnom iznosu od 80,8 miliona dinara, kao i da joj je račun u blokadi od 26. aprila ove godine za iznos od 10,4 miliona dinara, po predlogu komercijalnog poverioca.

     

    Navedeno je i da su svi računi blokirani na osnovu rešenja Poreske uprave od 26. marta, a na ime neizmirenih poreskih obaveza u ukupnom iznosu od 116,8 miliona dinara.

     

    Stečajni dužnik je naglasio da mu je na ovaj način onemogućeno poslovanje i izmirivanje obaveza prema poveriocima, pa je stoga predložio otvaranje stečajnog postupka.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Aller Aqua nudi posao: Radnicima redovna plata, plaćen prekovremeni rad, različiti bonusi…

     

    Privredni sud je utvrdio i da je „Astra shipyard“ primila avanse za izvođenje radova, a da iz ostataka neuplaćenog avansa ne može da izmiri dospele obaveze, kao i da, zbog toga što joj je određena zabrana raspolaganja sredstvima na računima kod banaka, ne može ni da završi započete poslove. Time su, navedeno je u rešenju, ispunjeni uslovi za uvođenje stečaja.

     

    Sud je pozvao sve poverioce stečajnog dužnika da u roku od 60 dana prijave svoja obezbeđena i neobezbeđena potraživanja. Prvo poverilačko ročište zakazano je za 12. jun, dok bi ročište radi ispitivanja potraživanja trebalo da bude održano 26. jula.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Oglašena četvrta prodaja celokupne imovine dva propala preduzeća iz Žitišta

     

    Na sajtu Agencije za privredne registre piše da je firma „Astra shipyard“, sa sedištem na Žitnom trgu, registrovana 2012. godine i da se bavi izgradnjom brodova i plovnih objekata. 

     

    Samo dva meseca ranije, ovo preduzeće se pohvalilo da je iz svog brodogradilišta u Novom Bečeju porinulo najveći brod koji je u njemu napravljen od 1956. godine do danas. Reč je o tankeru nosivosti 2.000 tona, dugačkom 85 i širokom 14,4 metara, koji je predviđen za prevoz hemikalija.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 3

    1. Nema veze što je ostao dužan radnicima po 2 plate i što su ljudi u dugovima i kreditima.
      U svakom slučaju pametno odrađeno, veliko bravo👏

    2. Kakav stečaj ,kakvi lopovski stečajni upravnici i lopovski poverioci.Sve je to lopovska banda.Kod nas su največi kriminalci u pravosudskom sistemu.Največi lopovi su advokati.Ta firma je i napravljena radi lopovluka par ljudi.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija