• Prosečna neto zarada u Zrenjaninu za 7.150 dinara manja od republičkog proseka

  Prosečna neto zarada u Srednjobanatskom okrugu u novembru prošle godine iznosila je 68.858 dinara, što je za 9.468 dinara manje od republičkog proseka, pokazuju najnoviji podaci Republičkog zavoda za statistiku.   Prema tim podacima, u srednjem Banatu su najviše zarađivali Zrenjaninci, a najmanje Sečanjci.   PROČITAJTE JOŠ: Kako je Pogrebno preduzeće „Božur“ počelo sa radom […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Prosečna neto zarada u Zrenjaninu za 7.150 dinara manja od republičkog proseka

  Prosečna neto zarada u Srednjobanatskom okrugu u novembru prošle godine iznosila je 68.858 dinara, što je za 9.468 dinara manje od republičkog proseka, pokazuju najnoviji podaci Republičkog zavoda za statistiku.

   

  Prema tim podacima, u srednjem Banatu su najviše zarađivali Zrenjaninci, a najmanje Sečanjci.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Kako je Pogrebno preduzeće „Božur“ počelo sa radom i steklo poverenje klijenata

   

  Prosečna neto zarada u novembru u Zrenjaninu je iznosila 71.176 dinara. To je za 7.150 dinara manje od proseka u Republici Srbiji. Naime, prosečna novembarska zarada, bez poreza i doprinosa, u Srbiji je iznosila 78.326 dinara.

   

  Po visini prosečnih zarada u našem okrugu sledi opština Žitište, gde je prosek plata bio 64.240 dinara. Na trećem mestu se nalazi opština Novi Bečej, sa prosečnom neto zaradom od 62.404 dinara.

   

  U opštini Nova Crnja prosečna neto zarada iznosila je 61.632 dinara, dok je najniža bila u opštini Sečanj – 61.146 dinara.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Planirate renoviranje kupatila? Onda vam preporučujemo ovu keramiku

   

  Republički zavod za statistiku je objavio i podatak da je medijalna neto zarada za novembar 2022. godine u Srbiji iznosila 59.580 dinara. To znači da je 50 odsto zaposlenih ostvarilo zaradu do navedenog iznosa.

   

  Nisu objavljeni podaci o medijalnim zaradama po gradovima i opštinama.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija