• PRIVREDNI SUD DONEO REŠENJE, FIRMA IZBEGLA STEČAJ

  KUMANE – Sudija Privrednog suda u Zrenjaninu Ljiljana Popov donela je rešenje o obustavljanju stečajnog postupka nad firmom „Marko Biser“ iz Kumana, koja je registrovana kao društvo sa ograničenom odgovornošću za promet, usluge i ugostiteljstvo.     Ovakva odluka usledila je nakon što je beogradsko preduzeće „Interallis Chemicals“ povuklo predlog za pokretanje stečaja, koji je prethodno, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PRIVREDNI SUD DONEO REŠENJE, FIRMA IZBEGLA STEČAJ

  KUMANE – Sudija Privrednog suda u Zrenjaninu Ljiljana Popov donela je rešenje o obustavljanju stečajnog postupka nad firmom „Marko Biser“ iz Kumana, koja je registrovana kao društvo sa ograničenom odgovornošću za promet, usluge i ugostiteljstvo.

   

  sud-tuzilastvo
  Sedište Privrednog suda u Zrenjaninu

   

  Ovakva odluka usledila je nakon što je beogradsko preduzeće „Interallis Chemicals“ povuklo predlog za pokretanje stečaja, koji je prethodno, u maju ove godine, podnelo zrenjaninskom Privrednom sudu. Kao razlog za otvaranje stečajnog postupka, beogradska firma je navela trajniju nesposobnost preduzeća „Marko Biser“ da izvršava svoje finansijske obaveze, s obzirom na to da se nalazi u blokadi od 11. septembra 2014. godine.

   

  Zbog toga je sudija Popov u junu donela rešenje o otvaranju prethodnog stečajnog postupka nad firmom „Marko Biser“.

   

  – Na ročištu održanom 11. avgusta predlagač se izjasnio da povlači predlog za pokretanje stečaja, zbog čega je i doneta odluka o obustavljanju postupka, primenom odredbi člana 58 Zakona o stečajnom postupku. Odredbom stava 1 tog člana Zakona, propisano je da se predlog za pokretanje stečaja može povući do isticanja oglasa o otvaranju stečajnog postupka na oglasnoj i elektronskoj tabli suda, odnosno pre donošenja rešenja o odbacivanju ili o odbijanju predloga za pokretanje stečajnog postupka – objašnjava Popov.

   

  Slučaj firme „Marko Biser“ u direktnoj je vezi sa još jednim stečajem, i to onim nad „Biserom“ iz Kumana. Više o tome pročitajte ovde.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija