• Pred Privrednim sudom u Zrenjaninu se vodi pedesetak stečajeva

    Pred Privrednim sudom u Zrenjaninu u ovom trenutku vodi se blizu pedeset stečajnih postupaka. To pokazuju najnoviji podaci Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.   Reč je o stečajevima ne samo u nekim poznatim zrenjaninskim preduzećima, već i u firmama iz okolnih opština. Naime, prema Zakonu o sedištima i područjima sudova i javnih tužilaštava, Privredni sud […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Pred Privrednim sudom u Zrenjaninu se vodi pedesetak stečajeva

    Pred Privrednim sudom u Zrenjaninu u ovom trenutku vodi se blizu pedeset stečajnih postupaka. To pokazuju najnoviji podaci Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.

     

    Reč je o stečajevima ne samo u nekim poznatim zrenjaninskim preduzećima, već i u firmama iz okolnih opština. Naime, prema Zakonu o sedištima i područjima sudova i javnih tužilaštava, Privredni sud u Zrenjaninu nadležan je za teritoriju opština Žitište, Kikinda, Nova Crnja, Novi Bečej, Novi Kneževac, Sečanj, Čoka, kao i za grad Zrenjanin. Pomenuti zakon se primenjuje od 1. januara 2014. godine.

     

    Kada je reč o Zrenjaninu, među najpoznatijim stečajevima su svakako oni u Fabrici lekova „Jugoremedija“, Fabrici čarapa „Udarnik“, Fabrici šećera, Trgovinskom „Banat“, Zrenjaninskoj industriji piva, Hemijskoj industriji „Luksol“, „Žitoproduktu“, Građevinsko industrijskom kombinatu „Banat“, brodogradilištima „Begej“ i „Šipjard Bomeks“… Većina ovih stečajnih postupaka traje godinama i još nema izgleda da bude završena.

     

    Pročitajte još: Propao i sedmi pokušaj prodaje farmaceutske kompanije „Jugoremedija“

     

    Posebnu pažnju javnosti svojevremeno je izazvalo i uvođenje stečaja u klanicu „Agroživ“, iz obližnjeg Žitišta, kao i u preduzeća koja su povezana sa ovom kompanijom – „Agroživ Juko“ i „Juko holding“. Stečajni postupci u sva tri preduzeća još uvek su aktivni, pokazuju podaci Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.

     

    Na spisku zrenjaninskih firmi koje su neslavno završile i čije je poslovanje okončano uvođenjem stečaja nalaze se i „Naftagas montaža“, Zemljoradnička zadruga „Mužljanski ritovi“, „Autobanat“, „Banat seme“, „Beohemija – Inhem“…

     

    Poslednji stečaj proglešan je krajem prošlog meseca u zrenjaninskom preduzeću „Euro-domus“. I to rešenjem sudije Privrednog suda u Zrenjaninu Aleksandra Stoiljkovskog. O tome više možete PROČITATI OVDE.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija