• Potrošnja struje za oko 30 odsto veća nego u istom periodu prošle godine

    Elektrodistributivni sistem u našoj zemlji je stabilan, iako je potrošnja električne energije za oko 30 odsto veća nego u istom periodu prošle godine, rekla je v.d. direktora Elektrodistribucije Srbije Biljana Komnenić.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Potrošnja struje za oko 30 odsto veća nego u istom periodu prošle godine
    Foto: Pixabay

     

    Komnenić je dodala da je, ipak, potrošnja struje sada manja nego u julu ove godine.

     

    Prema njenim rečima, elektroenergetski objekti dobro funkcionišu i pored toga što su prosečne temperature i za petnaestak stepeni više nego u istom periodu prošle godine.

     

    – Navigacija u automobilu nam je zakazala zbog velikih vrućina, pa me još više raduje što naše trafostanice, u kojima ima i osetljive opreme, pokazuju pouzdanost i u ovim tropskim danima. Bez obzira na to, ekipe su spremne da reaguju ako za to bude potrebe – rekla je Biljana Komnenić.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zrenjaninci imaju probleme sa računima za struju i očitavanjem brojila

     

    Ona je dodala da su ekipe Elektrodistribucije Srbije 24 časa dežurne i mobilne, sa povećanim brojem ljudi i po potrebi veoma brzo izlaze na teren.

     

    – Insistiramo na tome da nose svu zaštitnu opremu, od šlemova, preko rukavica i svega što je neophodno za bezbedan i zdrav rad, iako su temperature visoke. Ta pravila su striktna, a i lično sam se uverila da ih svi poštuju – naglasila je Komnenić.

     

    PROČITAJTE JOŠ: I danas će biti veoma toplo: Ovoliko stepeni je izmereno u Zrenjaninu u 13 sati

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Ekstremne temperature i masovno uključivanje klima uređaja je dovelo do tog skoka, sigurno nije uključivanje xenonlight rasvete u kući i dvorištu.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Uvodi se obavezni vojni rok u trajanju od 75 dana

    Vlada Republike Srbije je juče, na posebnoj sednici, usvojila zaključak kojim se nalaže Ministarstvu odbrane da hitno pokrene proceduru za vraćanje obaveznog služenja vojnog roka u trajanju od […]