• Poslednjih meseci porastao broj nezaposlenih u srednjem Banatu

  Poslednji zvanični statistički podaci o nezaposlenosti, koje je objavila Nacionalna služba za zapošljavanje, govore da u srednjem Banatu ima 11.132 lica bez uposlenja. Podaci su obrađeni zaključno sa avgustom tekuće godine.   U avgustu 2019. godine u srednjem Banatu bez posla je bilo 9.410 lica. To govori da je prisutan rast nezaposlenosti u našem regionu, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Poslednjih meseci porastao broj nezaposlenih u srednjem Banatu

  Poslednji zvanični statistički podaci o nezaposlenosti, koje je objavila Nacionalna služba za zapošljavanje, govore da u srednjem Banatu ima 11.132 lica bez uposlenja. Podaci su obrađeni zaključno sa avgustom tekuće godine.

   

  U avgustu 2019. godine u srednjem Banatu bez posla je bilo 9.410 lica. To govori da je prisutan rast nezaposlenosti u našem regionu, gotovo izvesno prouzrokovan posledicama pandemije virusa Covid-19 na globalnu ekonomiju.

   

  Najviše nezaposlenih je na teritoriji grada Zrenjanina, i to 5.791, a odmah potom u Žitištu – 1.455. U Novom Bečeju su bez posla 1.374 žitelja ove opštine, u Sečnju 1.318, a u Novoj Crnji 1.194.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Turistički vodiči iz Zrenjanina od marta bez radnog angažmana

   

  Poređenja radi, krajem 2019. nezaposlenih u Srednjobanatskom okrugu bilo je 10.177.

   

  Na kraju 2016. godine nezaposlenih na evidenciji filijale Zrenjanin, koja pokriva svih pet lokalnih samouprava, bilo je oko 16,5 hiljada, od toga u Zrenjaninu 8.143. Iz uporedne analize vidi se da je za samo tri godine broj nezaposlenih smanjen za gotovo šest hiljada,

   

  A 2008. godine, u godini svetske ekonomske krize, u srednjem Banatu nezaposlenih je bilo 26.161, od toga u Zrenjaninu 15.385.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija