• Poreska uprava Srbije objavila da je u Zrenjaninu prijavljeno 395 milionera

  Na teritoriji Zrenjanina prijavljeno je 395 milionera, pokazuju podaci koje je objavila Poreska uprava Srbije.   Taj zaključak je izveden nakon što su obrađeni podaci o primljenim prijavama za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana za 2019. godinu.   Podsetimo, obavezu prijavljivanja godišnjeg poreza na dohodak imali su građani koji su u 2019. ostvarili dohodak […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Poreska uprava Srbije objavila da je u Zrenjaninu prijavljeno 395 milionera

  Na teritoriji Zrenjanina prijavljeno je 395 milionera, pokazuju podaci koje je objavila Poreska uprava Srbije.

   

  Taj zaključak je izveden nakon što su obrađeni podaci o primljenim prijavama za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana za 2019. godinu.

   

  Podsetimo, obavezu prijavljivanja godišnjeg poreza na dohodak imali su građani koji su u 2019. ostvarili dohodak veći od 2.729.304 dinara, odnosno veći od trostruke prosečne godišnje zarade po zaposlenom isplaćene u Republici Srbiji u toj godini, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Uzmi račun i pobedi: Nagrade 60 automobila i 12 stanova u Beogradu!

   

  Poreska uprava Srbije je saopštila da je na teritoriji republike primila ukupno 27.866 prijava za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana.

   

  Od toga, 395 prijava podneto je u Zrenjaninu.

   

  Od sto najvećih prijavljenih prihoda u Srbiji, 68 odsto pripada obveznicima sa teritorije koju pokriva Odsek za koordinaciju poreske kontrole Beograd.

   

  Najčešća prijavljivana zanimanja su menadžer, direktor i inženjer. Takođe, 88 odsto prijavljenih je muškog pola.

   

  Prijavljeni prihodi za prvih sto podnosilaca poreskih prijava sa najvećim iskazanim prihodima kreću se u rasponu od 61 do 749 miliona dinara.

   

  Osim ovih podataka, Poreska uprava Srbije neće objavljivati druge statističke podatke u vezi sa godišnjim porezom na dohodak građana.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija