• Ponuđeno 209 radnih mesta

  Na današnjem Sajmu zapošljavanja

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENJANIN – Na današnjem, 19. po redu Sajmu zapošljavanja u Zrenjaninu, 27 poslodavaca iskazalo je potrebu za popunjavanjem 209 radnih mesta.

  Jedan od posećenijih sajmova
  Jedan od posećenijih sajmova

  Između ostalih, trgovinsko preduzeće „Gomex“ potražuje po deset prodavaca – kasira i pomoćnih radnika u magacinu, kao i po dva mesara i kuvara, dok je italijanska kompanija „Fulgar Ist“ iskazala spremnost da zaposli 20 radnika u proizvodnji. Industrija ulja „Dijamant“ ponudila je jedno radno mesto za diplomiranog ekonomistu. Traženi su i savetnici za životno osiguranje, vozači kamiona, taksisti, profesori stranih jezika, konobari, kuvari, ali i kamermani i novinari.

  – Ovo je jedan od posećenijih sajmova zapošljavanja, i što se tiče poslodavaca, ali i nezaposlenih osoba – ocenila je direktorka zrenjaninske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Tatjana Mijatović.

  Zamenik generalnog direktora NSZ Dragan Sikimić, koji je prisustvovao današnjem sajmu, saopštio je da je u ovoj godini na republičkom nivou izdvojeno 2,8 milijardi dinara za mere aktivnog zapošljavanja, koje su usmerene ka smanjenju stope nezaposlenosti.

  Tatjana Mijatović, Saša Santovac, Dragan Sikimić i Nebojša Kukić
  Tatjana Mijatović, Saša Santovac, Dragan Sikimić i Nebojša Kukić

  S druge strane, direktor pokrajinske filijale NSZ Nebojša Kukić kazao je da je na pokrajinskom nivou predviđeno 526 miliona dinara za otvaranje novih radnih mesta kroz javne pozive, odnosno konkurse, i da je planirano zapošljavanje oko 3.500 lica sa evidencije nezaposlenih.

  Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, koji je otvorio Sajam zapošljavanja u Hali sportova „Medison“, istakao je da je do sada, putem ovih sajmova, skoro 3.000 nezaposlenih osoba našlo posao. Santovac je najavio mere koje će preduzeti lokalna samouprava u borbi protiv nezaposlenosti.

  – Akcionim planom zapošljavanja za 2015. godinu planirano je 18 miliona dinara iz gradskog budžeta za sprovođenje stručne prakse i javnih radova, a raspisivanje javnih poziva očekujemo u junu – naglasio je Santovac i najavio da će uskoro biti potpisani ugovori sa novim investitorima, ali i postojećim koji su odlučili da prošire proizvodne kapacitete.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija