• Pomoć grada: Mladima u Zrenjaninu do 200.000 dinara bespovratnih sredstava

  Gradonačelnik Simo Salapura raspisao je javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje mladih na teritoriji grada Zrenjanina.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pomoć grada: Mladima u Zrenjaninu do 200.000 dinara bespovratnih sredstava
  Foto: zrenjaninski.com

   

  Kako je navedeno, program dodele bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje mladih kao prioritet ima podršku omladinskom preduzetništvu jer ono predstavlja veliki ekonomski potencijal i izvor novih zapošljavanja.

   

  „Opšti cilj ovog programa je sistemsko unapređenje preduzetništva među mladima, direktna podrška realizaciji njihovih preduzetničkih ideja u prvim fazama poslovanja, kao i razvoj preduzetničkih sposobnosti i kapaciteta“, navodi se u javnom konkursu.

   

  Sredstva su namenjena za subvencionisanje troškova ulaganja u nabavku mašina, opreme i specijalizovanog alata, kao i repromaterijala i računara i računarske opreme.

   

  PROČITAJTE JOŠ: FOTO: Kako vam se čini ova kuća na Duvanici? Može biti vaša za 75.000 evra

   

  Za nabavku mašina, opreme, specijalizovanog alata, kao i računara i računarske opreme odobravaju se sredstva od 50.000 do 200.000 dinara, a za nabavku repromaterijala od 30.000 do 150.000 dinara.

   

  Finansijska pomoć se korisnicima dodeljuje jednokratno i nepovratno.

   

  Pravo da konkurišu za bespovratna sredstva imaju mali i mikro privredni subjekti i preduzetnici sa sedištem na teritoriji grada Zrenjanina, koji su upisani u registar Agencije za privredne registre pre 1. aprila ove godine i koji imaju aktivan status.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Od 1. maja veće akcize na gorivo, alkohol, nikotinske proizvode, kafu i gas

   

  Uslov je da je osnivač i zakonski zastupnik fizičko lice starosti do 35 godina.

   

  Rok za prijavu je 22. maj, a dodatne informacije se mogu dobiti svakog radnog dana od 10 do 14 časova na broj telefona 023 315 00 96.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin