• Položen kamen temeljac za pogone nemačke kompanije GPK

  Kamen temeljac za nemačku kompaniju GPK danas su svečano položili vlasnik te firme Klaus Paul, direktor Zoran Šipka i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.   Pogon ove kompanije, koja je deo grupacije EKH iz Berlina, biće građen u Industrijskoj zoni „Ečka – Jugoistok“. Planirano je da gradnja bude završena do jula, a da proizvodnja počne u […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Položen kamen temeljac za pogone nemačke kompanije GPK

  Kamen temeljac za nemačku kompaniju GPK danas su svečano položili vlasnik te firme Klaus Paul, direktor Zoran Šipka i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

   

  Pogon ove kompanije, koja je deo grupacije EKH iz Berlina, biće građen u Industrijskoj zoni „Ečka – Jugoistok“. Planirano je da gradnja bude završena do jula, a da proizvodnja počne u avgustu iduće godine.

   

  – U prvoj fazi izgradićemo poslovno – proizvodni objekat. Ukupna investicija je vredna tri miliona evra. U prvoj fazi planiramo zapošljavanje 15 do 20 ljudi, a kada se završi druga faza broj će biti daleko veći. Firma se, inače, bavi proizvodnjom delova od plastike i gume, prevashodno točkova za kontejnere i kante. Od vlasnika Klausa Paula zavisi koje linije ćemo ovde instalirati – precizirao je direktor firme u Zrenjaninu Zoran Šipka.

   

   

  Klaus Paul: Zrenjanin ima odličan geostrateški položaj

   

  Govoreći o razlozima za investiranje baš u Zrenjaninu, vlasnik kompanije GPK Klaus Paul naglasio je da ovaj grad ima odličan geostrateški položaj.

   

  – U blizini je auto-put, tu su i Mađarska i Rumunija, koje su zemlje Evropske unije, i mi smo ovu stratešku poziciju na vreme prepoznali. Iz proizvodnje koju ćemo ovde pokrenuti planiramo da snabdevamo tržište u južnoj i jugoistočnoj Evropi. Zahvaljujući vezama koje postoje između Srbije i Rusije pokušaćemo da aktiviramo plasman i na rusko tržište – najavio je Klaus.

   

  On je predočio i plan gradnje, po kojem bi prva faza trebalo da se završi u julu, a proizvodnja bi započela u avgustu.

   

  Pročitajte još: Očekuje se da iduće godine počne realizacija kapitalne investicije

   

  Gradonačelnik Janjić je izrazio zadovoljstvo što se još jedan proizvodni pogon otvara u zoni „Jugoistok“.

   

  – Više puta sam podsećao da su moju ideju o proširenju ove zone za još 500 hektara sumnjičavo dočekali čak i moji saradnici. Sada se pokazuje da je i to malo, jer se bukvalno svakodnevno borimo za novog investitora i nova radna mesta. Posebno mi je drago što ovde dolazi još jedna nemačka kompanija, jer su Nemci najveći poslodavci u našem gradu – naglasio je Janjić.

   

  U zoni „Jugoistok“ do sada su otvoreni ili se grade pogoni investitora iz Italije, Belgije, Južne Koreje i kineske kompanije „Linglong“, kao i investitora iz Srbije. Uskoro će u ovoj industrijskoj zoni pogon imati i jedna nemačka kompanija.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija