• Ovo su prošle godine bili najtraženiji profili na tržištu rada u Zrenjaninu

    Na području Srednjobanatskog okruga, na kraju prošle godine, na evidenciji zrenjaninske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, bilo je 10.520 osoba bez posla. Od toga, na teritoriji grada Zrenjanina bez posla je bilo 5.319 lica, u opštini Novi Bečej 1.504, opštini Žitište 1.484, opštini Sečanj 1.238 i na području opštine Nova Crnja 975 osoba.   PROČITAJTE […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ovo su prošle godine bili najtraženiji profili na tržištu rada u Zrenjaninu

    Na području Srednjobanatskog okruga, na kraju prošle godine, na evidenciji zrenjaninske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, bilo je 10.520 osoba bez posla. Od toga, na teritoriji grada Zrenjanina bez posla je bilo 5.319 lica, u opštini Novi Bečej 1.504, opštini Žitište 1.484, opštini Sečanj 1.238 i na području opštine Nova Crnja 975 osoba.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Firma „Voda Plus“ iz Zrenjanina raspisala konkurs za posao

     

    Na evidenciji je najviše nekvalifikovanih radnika, sa prvim stepenom stručne spreme – 49 odsto. Slede lica sa trećim i četvrtim stepenom srednje stručne spreme, dok je onih sa završenim visokim obrazovanjem u trogodišnjem i četvorogodišnjem trajanju oko deset odsto.

     

    U toku prošle godine zrenjaninska filijala je posredovala u zapošljavanju 1.835 osoba sa evidencije nezaposlenih. Održana su i dva sajma zapošljavanja – u Zrenjaninu i Žitištu.

     

    Najtraženiji profili bili su prodavci, magacioneri, komercijalisti, operateri u proizvodnji, pomoćni radnici, vozači, administrativni radnici, medicinske sestre, laboranti i drugo medicinsko osoblje… Najtraženiji profili bili su i kuvari, konobari, elektrotehničari, radnici obezbeđenja, gerontodomaćice, lekari, nastavnici…

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    „Privredne aktivnosti tokom 2022. godine odvijale se u otežanim uslovima, s obzirom na energetsku i inflatornu krizu. To je poslodavcima otežavalo poslovanje. Ipak, ozbiljnih promena na tržištu rada nije bilo. Nije bilo masovnih otpuštanja, već postoji određena ekonomska stabilnost“, navode u Nacionalnoj službi za zapošljavanje u Zrenjaninu.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Već nekoliko godina se pogrešno piše srednjobanatski umesto srednjebanatski. Srednje je srednji rod i u ovoj složenoj rečenici mora da stoji srednje a ne srednjo. Neko je preskočio osnovnu školu.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija