• OTVORENO TRI HILJADE NOVIH RADNIH MESTA U ZRENJANINU

    ZRENJANIN – U prethodnom periodu u pogonima domaćih i inostranih firmi koje posluju u Zrenjaninu otvoreno je oko 3.000 novih radnih mesta, pokazuju podaci ovdašnje lokalne samouprave.     Ovaj broj biće povećan uskoro, pošto se već u sredu polaže kamen temeljac za novu fabriku, koju gradi južnokorejska kompanija „Eseks“, a koja planira da u narednom […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    OTVORENO TRI HILJADE NOVIH RADNIH MESTA U ZRENJANINU

    ZRENJANIN – U prethodnom periodu u pogonima domaćih i inostranih firmi koje posluju u Zrenjaninu otvoreno je oko 3.000 novih radnih mesta, pokazuju podaci ovdašnje lokalne samouprave.

     

    Pogoni jedne od novootvorenih fabrika
    Pogoni jedne od novootvorenih fabrika

     

    Ovaj broj biće povećan uskoro, pošto se već u sredu polaže kamen temeljac za novu fabriku, koju gradi južnokorejska kompanija „Eseks“, a koja planira da u narednom periodu uposli blizu 200 radnika. Ovom događaju, kako je najavljeno, prisustvovaće i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

     

    Međutim, ako je suditi po najavama iz Grada Zrenjanina, ni ovaj broj novozaposlenih neće biti konačan, s obzirom na to da je zrenjaninski gradonačelnik Čedomir Janjić u poslednje vreme, u nekoliko navrata, istakao da su u toku pregovori sa još nekoliko novih investitora, koji planiraju da posluju u gradu na Begeju.

     

    – Što se tiče industrijskih zona u Zrenjaninu, trenutno postoje četiri koje su kompletno opremljene, u kojima posluju 42 strane i domaće kompanije. Najveća od njih je nemački „Drekslmajer“, koji zapošljava ukupno 5.800 radnika – kazao je načelnik Odeljenja za privredu u Gradskoj upravi Goran Kravarušić.

     

    „Drekslmajer“, koji se bavi proizvodnjom delova za automobile, u prethodnom perodu otvorio je najviše radnih mesta, čak 2.000, što ga i dalje čini najvećim poslodavcem u gradu, ali i u regionu. Ova kompanija ne zapošljava samo Zrenjanince, nego i stanovnike ostalih opština u srednjem Banatu, koji imaju i obezbeđen autobuski prevoz do radnih mesta.

     

    – Ovde u Zrenjaninu smo pronašli visokoobrazovane i motivisane radnike. Čak je bilo slučajeva da smo pomagali i ostalim „Drekslmajer“ pogonima, tako što smo upućivali naše kolege kao ispomoć – rekao je direktor „Drekslmajera“ u Zrenjaninu Mihael Vagner.

     

    Još nekoliko inostranih investitora stiglo je u ovaj grad u prethodnih godinu dana, a to su danska kompanija „T4B“, koja se bavi izradom zavesa i draperije, zatim italijanska „GLM“, koja je ušla u pogone propalog preduzeća „Minel“, a koja izrađuje auspuhe za najveće svetske proizvođače automobila, kao i italijanski „IMS“. Ova fabrika je otvorila pogon precizne mehanike u prostorijama preduzeća „Penfarm“, u Industrijskoj zoni „Jugoistok“, nakon što je sa Gradom Zrenjaninom, Tehničkim fakultetom „Mihajlo Pupin“ i preduzećem „Penfarm“ potpisala ugovor o saradnji.

     

    Među budućim investitorima naći će se i Industrija mesa „Matijević“, sa kojom će, kako saznajemo, uskoro biti potpisan ugovor o kupovini građevinskog zemljišta. Gradsko veće je, naime, nedavno usvojilo odluku o prodaji 100.000 kvadrata zemljišta firmi „MPZ Agrar“ iz Novog Sada, u industrijskoj zoni prema Elemiru. Reč je o mikro preduzeću koje posluje u sastavu kompanije „Matijević“. Prema nezvaničnim informacijama, investitor će ovde graditi ogromnu hladnjaču kapaciteta 12.000 tona, sa sektorima za duboko zamrzavanje voća, po posebnoj tehnologiji. Ova kompanija planira i nove zasade voća.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Šta je sa Kuinezima koji su trebali da rade najveću investiciju u istoriji Srbije, kako je najavljivao gosn.Vučić? Koliko se sećam, ta priča je bila aktuelna pre nekoliko meseci, međutim, zavladala je tišina po tom pitanju. Ovo drugo je sve lepo i krasno, samo je pitanje da li je sve to istina. Predpostavljam, da je g.Janjić u ta novootvorena radna mesta uračunao i naše mlade ljude koji su posao dobili u belom svetu!

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije YSLAJDER

    BROJNE POZNATE LIČNOSTI IMALE SU PSE I MAČKE

    Želite kućnog ljubimca? Da li da to bude pas ili da bude mačka? Možda će vam u konačnoj odluci pomoći izreka koju je neko davno smislio. Ona otprilike glasi – da pse imaju vojnici a […]

    KRAJINA OSVOJILA KUP FUDBALSKOG SAVEZA GRADA (FOTO)

    FK Rusanda (Melenci) – FK Krajina (Krajišnik) 2:0   Fudbaleri melenačke Rusande ipak nisu uspeli da naprave prvorazredno iznenađenje i da stignu zaostatak od tri gola prednosti, jer su […]

    POČINJE UPIS ĐAKA PRVAKA U OSNOVNE ŠKOLE

    NOVI SAD – Upis budućih prvaka u osnovne škole počinje u ponedeljak, 2. aprila, i traje do 31. maja. Učenici koji se ne upišu do 31. maja, moći će to da urade do početka školske […]