• Opštine Žitište, Novi Bečej i Nova Crnja donele lokalne akcione planove zapošljavanja

    Opštine Žitište, Novi Bečej i Nova Crnja donele su lokalne akcione planove zapošljavanja, objavila je Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) u Zrenjaninu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Opštine Žitište, Novi Bečej i Nova Crnja donele lokalne akcione planove zapošljavanja
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Žitište, Novi Bečej i Nova Crnja su u opštinskim budžetima opredelili finansijska sredstva za zapošljavanje. Ova sredstva biće udružena sa onima koje je za ove namene pripremila Nacionalna služba za zapošljavanje.

     

    „Kao i prošle godine, sve tri opštine Srednjobanatskog okruga opredelile su se za programe samozapošljavanja i novog zapošljavanja teže zapošljivih lica. Ovi javni pozivi u opštinama Žitište, Novi Bečej i Nova Crnja su aktuelni i u toku je podnošenje zahteva i donošenje odluka za učešće u programima“, kažu u Filijali za zapošljavanje Zrenjanin.

     

    Opština Žitište je za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja predvidela sredstva u ukupnom iznosu od 5.550.000 dinara, od čega su sredstva opštine 2.850.000 dinara, a ostalo NSZ.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Prosečne plate u Zrenjaninu zaostaju za republičkim prosekom, uz tendenciju porasta te razlike

     

    Opština Nova Crnja je za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja izdvojila milion dinara, dok su sredstva Nacionalne službe za zapošljavanje 985.000 dinara. 

     

    Za realizaciju ovih mera u opštini Novi Bečej raspoloživo je 1.920.000 dinara, od čega je lokalna samouprava opredelila iznos od milion dinara, a NSZ 920.000 dinara. 

     

    PROČITAJTE JOŠ: Žitište jedina opština u Srednjobanatskom okrugu na čijem čelu se nalazi žena

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Општина Житиште је долина ГЛАДИ заиста најнеразвијенија општина у Србији сигурно тако се и држава односи према њој ТУЖНО . Фирма Агрожив где је некада радило 1500радника три године нема струје и наравно не ради ТУЖНО

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin