• Opština Sečanj dodeljuje subvencije za samozapošljavanje

  Opština Sečanj objavila je treći deo javnog poziva nezaposlenima za dodelu subvencije za samozapošljavanje za 2019. godinu. Subvencije za samozapošljavanje namenjene su nezaposlenima koji se vode na evidenciji ispostave Sečanj pri zrenjaninskoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje.   Subvencija se dodeljuje u jednokratnom iznosu od 220.000 dinara, odnosno 240.000 dinara u slučaju samozapošljavanja viškova zaposlenih […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Opština Sečanj dodeljuje subvencije za samozapošljavanje

  Opština Sečanj objavila je treći deo javnog poziva nezaposlenima za dodelu subvencije za samozapošljavanje za 2019. godinu. Subvencije za samozapošljavanje namenjene su nezaposlenima koji se vode na evidenciji ispostave Sečanj pri zrenjaninskoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje.

   

  Subvencija se dodeljuje u jednokratnom iznosu od 220.000 dinara, odnosno 240.000 dinara u slučaju samozapošljavanja viškova zaposlenih ili 260.000 dinara za nezaposlene osobe sa invaliditetom.

   

  Namenjena je kao podrška osnivanju radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva. Isto se odnosi na osnivanje privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos.

   

  Pročitajte još: Ukoliko tražite posao u Zrenjaninu, obratite pažnju na nove oglase

   

  Nezaposleni koji ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost i izmiruje obaveze po osnovu doprinosa za obavezno socijalno osiguranje najmanje 12 meseci.

   

  Pravo na dodelu subvencije za samozapošljavanje nezaposleni može da ostvari pod uslovom da je prijavljen na evidenciju nezaposlenih Nacionalne službe za samozapošljavanje.

   

  Po ovom pozivu biće dodeljene dve subvencije za samozapošljavanje. Isti slučaj bio je i kod objave drugog dela poziva u maju, kao i prvog poziva u februaru ove godine.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija