• Olakšice za racionalnu potrošnju: Popust do 40 odsto za štednju električne energije

    Vlada Srbije usvojila je preporuku da Elektroprivreda Srbije i predstojeće zime obračunava popuste domaćinstvima koja smanje potrošnju električne energije.   Preporučeno je da popusti na mesečni račun za te potrošače, u periodu od 1. oktobra 2023. do 31. marta 2024. godine, budu od 20 do 40 odsto.   PROČITAJTE JOŠ: Ima li neko ko može […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Olakšice za racionalnu potrošnju: Popust do 40 odsto za štednju električne energije

    Vlada Srbije usvojila je preporuku da Elektroprivreda Srbije i predstojeće zime obračunava popuste domaćinstvima koja smanje potrošnju električne energije.

     

    Preporučeno je da popusti na mesečni račun za te potrošače, u periodu od 1. oktobra 2023. do 31. marta 2024. godine, budu od 20 do 40 odsto.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ima li neko ko može da vrati stari sjaj drvenim podovima? Ima – i on je majstor svog zanata!

     

    „Ovim paketom mera biće dodatno stimulisana racionalna potrošnja električne energije. Iznosi popusta uvećani su u odnosu na prošlu godinu“, saopštila je Elektroprivreda Srbije.

     

    Domaćinstva koja smanje potrošnju električne energije za pet do 15 odsto u odnosu na isti mesec u prethodne dve godine, u kom je ostvarena veća potrošnja, dobiće popust od 20 odsto.

     

    Za uštedu električne energije od 15 do 20 odsto umanjenje će iznositi 25 odsto. Za uštedu od 20 do 25 odsto obračunavaće se 30 odsto popusta.

     

    Za domaćinstva koja smanje potrošnju električne energije za 25 do 30 odsto obračunaće se popust od 35 odsto, dok će najveći popust od 40 odsto dobiti domaćinstva koja smanje potrošnju za više od 30 odsto u odnosu na isti mesec u prethodne dve godine.

     

    Struja skuplja od 1. novembra

     

    Na osnovu preporuke Vlade Srbije, EPS će domaćinstvima obračunati i popust od pet odsto ukoliko učešće niže tarife u mesečnom obračunu uvećaju za najmanje pet odsto u odnosu na isti mesec 2022. godine.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Popust se obračunava na zaduženje za električnu energiju umanjeno za stavke obračunska snaga i trošak garantovanog snabdevača.

     

    Podsetimo, od 1. novembra u Srbiji će biti skuplja struja. Savet Agencije za energetiku Republike Srbije je na jučerašnjoj sednici dao saglasnost na odluku o ceni električne energije za garantovano snabdevanje. Više o tome možete PROČITATI OVDE.

     

    https://www.zrenjaninski.com/kat-marketing/nove-akcije-su-u-toku-posetite-gomex-i-pazarite-ove-proizvode-po-super-cenama/

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija