• Oglašena prodaja preostale imovine zrenjaninskog preduzeća „Naftagas – Montaža“

    Stečajna upravnica zrenjaninskog preduzeća „Naftagas – Montaža“ Jelica Vukolić oglasila je prodaju suvlasničkog udela jedne polovine idealnog dela tri građevinska objekta u vlasništvu ove propale firme. Prodaja se obavlja neposrednom pogodbom.   Na prodaju su ponuđene polovine pomoćnih objekata u Beogradskoj ulici u Zrenjaninu, površina 307, 632 i 650 kvadratnih metara.   PROČITAJTE JOŠ: Preduzeće […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Oglašena prodaja preostale imovine zrenjaninskog preduzeća „Naftagas – Montaža“

    Stečajna upravnica zrenjaninskog preduzeća „Naftagas – Montaža“ Jelica Vukolić oglasila je prodaju suvlasničkog udela jedne polovine idealnog dela tri građevinska objekta u vlasništvu ove propale firme. Prodaja se obavlja neposrednom pogodbom.

     

    Na prodaju su ponuđene polovine pomoćnih objekata u Beogradskoj ulici u Zrenjaninu, površina 307, 632 i 650 kvadratnih metara.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Preduzeće TERZIJA TRANS, zbog povećanog obima posla, raspisalo konkurs za posao

     

    Procenjena vrednost imovine je 20.987.905 dinara. Ovo nije minimalno prihvatljiva vrednost, niti je na bilo koji drugi način obavezujuća ili opredeljujuća za ponuđača prilikom određivanja visine ponude.

     

    Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 2. novembar.

     

    Imovina se kupuje u viđenom stanju a prodaja počinje otvaranjem inicijalnih ponuda, nakon čega će se odmah pristupiti direktnim pregovorima.

     

    Jedan od najdugovečnijih stečajnih postupaka

     

    Stečaj u „Naftagas – Montaži“ jedan je od najdugovečnijih stečajnih postupaka na teritoriji grada Zrenjanina. Otvoren je još 16. juna 2010. godine.

     

    „Naftagas – Montaža“ je nekada bila najveća domaća firma za proizvodnju i montažu magistralnih gasovoda. Zrenjaninski montažeri su izgradili oko osam hiljada kilometara magistralnih gasovoda i naftovoda u zemlji i inostranstvu. Međutim, uspešno poslovanje je dovedeno u pitanje još pre nekoliko decenija. Tada su počeli sukobi između radnika i rukovodstva zbog plata, dnevnica i drugih problema.

     

    PROČITAJTE JOŠ: VODA PLUS zapošljava: Firmi iz Zrenjanina potreban dostavljač

     

    Usledile su učestale smene direktora, prekidi rada i štrajkovi. Sve to je kulminiralo lošim poslovnim rezultatima i gomilanjem dugova. Poverioci su u međuvremenu „počistili“ mašinski park i fabrički krug, u kome danas nema nijedne teške mašine niti uređaja za montažu cevovoda. Pored poslovnih partnera, firmu su napustili i njeni radnici.

     

    Govorilo se da je „Naftagas – Montaža“ jedno od retkih preduzeća čija su potraživanja bila veća od dugova, zbog sudskog spora sa beogradskom „Smederevkom“. Posle desetogodišnjeg suđenja sa tim akcionarskim društvom, zrenjaninsko preduzeće dobilo je 2001. godine spor vredan oko šest miliona tadašnjih nemačkih maraka. Ali, iz čudnih razloga, nije uspelo da ga naplati.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Početkom 2009. godine bilo je optimističnih najava da je jedno fizičko lice, čiji identitet u firmi nisu hteli da otkriju, zainteresovano da u „Naftagas – Montažu“ u startu uloži 200 miliona dinara. Očekivalo se da tim novcem budu namirena radnička potraživanja za proteklih šest godina. Posle toga bi, navodno, usledila revitalizacija firme. Ispalo je da se radi o „mlaćenju prazne slame“.

     

    Kompanija Neoplanta zapošljava radnike u proizvodnji

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija