• Oglašena prodaja imovine GIK „Banat“: Traži se kupac za zemljište kraj jezera „Čepel“

    Stečajna upravnica Dragica Arsić oglasila je prodaju preostale imovine nekadašnjeg Građevinsko – industrijskog kombinata „Banat“ iz Zrenjanina.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Oglašena prodaja imovine GIK „Banat“: Traži se kupac za zemljište kraj jezera „Čepel“
    Foto: Pixabay/AI Generated

     

    Na prodaju je ponuđeno gradsko građevinsko zemljište u ulici Tot Ištvana, kao i pomoćni objekat za koji u oglasu piše da „u stvarnosti ne postoji“, odnosno da je srušen. Ukupna površina ovog zemljišta u nekadašnjem vlasništvu GIK „Banat“ je blizu 60.000 kvadratnih metara.

     

    U napomeni je navedeno da nepokretna imovina na katastarskim parcelama koje su predmet prodaje predstavlja deo sportsko – rekreativnog centra, to jest jezera „Čepel“, koje je pretvoreno u šaranski revir.

     

    Početna cena iznosi 30,2 miliona dinara, a depozit je 12,1 milion dinara.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Prevare građana na tržištu nepokretnosti: Može li se ponoviti onaj slučaj iz 2018. godine?

     

    Javno nadmetanje će se održati 15. oktobra u kancelariji stečajne upravnice u Zrenjaninu, a pravo učešća u postupku imaju sva pravna i fizička lica koja nakon dobijanja predračuna otkupe prodajnu dokumentaciju, uplate depozit na tekući račun stečajnog dužnika i potpišu izjavu o gubitku prava na vraćanje depozita.

     

    Građevinsko – industrijski kombinat „Banat“, nekada jedno od najuspešnijih zrenjaninskih privrednih kolektiva, otišao je u stečaj u maju 2011. godine. Predlog za otvaranje stečajnog postupka je podnelo Ministarstvo finansija, odnosno Poreska uprava. Razlog je bila neprekidna blokada računa, i to 693 dana, u ukupnom iznosu od 168,2 miliona dinara.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Potrebni radnici za rad na benzinskoj stanici u Melencima

     

    GIK „Banat“ je u stečajnom postupku prodat kao pravno lice. Stoga je rešenjem Privrednog suda u Zrenjaninu od 24. oktobra 2012. godine obustavljen stečaj. Postupak je nastavljen samo u odnosu na stečajnu masu, koju su činila sredstva ostvarena prodajom firme kao pravnog lica, kao i imovina koja nije bila predmet prodaje.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 4

    1. U celoj ujdurmi oko otimačine preduzeća ostećeni su radnici i njima bi moralo biti isplaćeno šta im GIK Banat duguje. Recimo radnici koji su godinu dana radili u Rusiji nikad nisu plaćeni za svoj rad, njihove plate su opljačkane. Hoće li ih neki sud presuditi onom kome pripadaju ili će podržati tu pljačku?

    2. Potrazujem 700.000 din na osnivu plata,regresa i putnih troskova, a po najvise nepovezan staz od godinu dana. Kao da sam bio na robiji.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija