• Oglašena prodaja celokupne imovine propale fabrike „Radijator“

  Stečajni upravnik Miloš Borovačnin oglasio je prodaju imovine zrenjaninske fabrike „Radijator“ u stečaju. Da je na prodaju ponuđena kompletna imovina fabrike kotlova, potvrđeno je portalu zrenjaninski.com u kancelariji stečajnog upravnika.   Najznačajnija imovina koja je oglašena na prodaju su 22 objekta u Beogradskoj ulici. Fabrika se, inače, nalazi na građevinskom zemljištu površine 229.808 kvadrata. Takođe, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Oglašena prodaja celokupne imovine propale fabrike „Radijator“

  Stečajni upravnik Miloš Borovačnin oglasio je prodaju imovine zrenjaninske fabrike „Radijator“ u stečaju. Da je na prodaju ponuđena kompletna imovina fabrike kotlova, potvrđeno je portalu zrenjaninski.com u kancelariji stečajnog upravnika.

   

  Najznačajnija imovina koja je oglašena na prodaju su 22 objekta u Beogradskoj ulici. Fabrika se, inače, nalazi na građevinskom zemljištu površine 229.808 kvadrata. Takođe, na prodaju je oglašena i porodična stambena kuća u ulici Slobodana Bursaća u Zrenjaninu. Kuća se sastoji od dva stana, jednog od 51, a drugi od 32 kvadrata. U dvorištu se nalazi i pomoćni objekat.

   

  Na prodaju je ponuđeno i gradsko građevinsko zemljište u Požeškoj ulici u Zrenjaninu od 5.068 kvadrata, kao i dati avansi i potraživanja koja stečajni dužnik ima. Na prodaju je ponuđena i kompletna oprema.

   

  Vrednost ove imovine procenjena je na nešto više od dve milijarde dinara, a početna cena je upola manja.

   

  Pročitajte još: Objekat bivše fabrike „Metalprogres“ izdat u podzakup

   

  „Radijator“ ima u svom vlasništvu i poslovni prostor u Golsvordijevoj ulici u Beogradu, a na toj adresi je fabrika i registrovana. Namena ovog prostora se ne zna, ali mu je vrednost procenjena na 14 miliona dinara. Početna cena na prodaji biće upola niža.

   

  Otkup dokumentacije može se obaviti do 9. septembra, a javno nadmetanje biće održano 12. septembra, u 12 časova, u kancelariji stečajnog upravnika.

   

  Nekada jedna od najuspešnijih livnica u Srbiji, zrenjaninski „Radijator“, odlukom vlasnika je pre izvesnog vremena promenila sedište koje je iz Zrenjanina premešteno u Beograd. Onda je odlukom Privrednog suda u Beogradu, 8. februara 2017. godine, u fabrici otvoren stečaj, i to na predlog preduzeća „VVV“ iz Zrenjanina. Kao razlog je navedena trajnija nesposobnost plaćanja stečajnog dužnika.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija