• Od utorka skuplja putarina u Srbiji, ovo su nove cene

  Putarina u Srbiji će poskupeti za 12 odsto i to od sutra, 16. jula.   U Službenom glasniku objavljen je Zakon o izmeni Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara koji je Skupština Srbije usvojila 8. jula. Novi cenovnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja Zakona, što u ovom slučaju znači od 16. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Od utorka skuplja putarina u Srbiji, ovo su nove cene

  Putarina u Srbiji će poskupeti za 12 odsto i to od sutra, 16. jula.

   

  U Službenom glasniku objavljen je Zakon o izmeni Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara koji je Skupština Srbije usvojila 8. jula. Novi cenovnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja Zakona, što u ovom slučaju znači od 16. jula.

   

  Vlada navodi da je cenu putarina povećala kako bi mogla da se održi dalja izgradnja i održavanje puteva. Ovo je učinjeno i kako bi se delimično postiglo usklađivanje sa direktivom Evropske unije. Ova direktiva propisuje da putarina treba da obezbedi realne troškove održavanja i razvoja putne mreže.

   

  Putarina od Beograda do Novog Sada sada će koštati 235 dinara umesto dosadašnjih 210. Za deonicu od Beograda do Subotice vozači automobila platiće 627 dinara, umesto 560 dinara. Od Beograda do Niša putarina će biti oko 900 dinara (896), umesto trenutnih 800.

   

  Pročitajte još: BUDITE OBAZRIVI: Utrostručen broj falsifikovanih novčanica!

   

  Oni koji kreću na letovanje u Grčku moraće za deonicu od Beograda do Preševa da izdvoje 985 dinara, umesto 880. S druge strane, vozači koji se upute ka Bugarskoj će za korišćenje autoputa do Dimitrovgrada spremiti oko 120 dinara više nego ranije, jer će putarina sa 990 dinara poskupeti na 1.108 dinara.

   

  Prema novom cenovniku, naknada za putarinu iznosiće 4,0728 dinara po kilometru za I kategoriju vozila (automobili i kombi do 3,5 tone), odnosno 2,0364 dinara po kilometru za I-A kategoriju (motocikli). Motorna vozila sa prikolicom do 3,5 tone (druge kategorija) plaćaće 6,1091 dinara po kilometru, a kamioni 12,2183 dinara, odnosno 24,4366 dinara po kilometru, u zavisnosti od toga da li pripadaju III ili IV kategoriji.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija