• Od sutra skuplji struja i gas u Srbiji: Ovaj cenovnik važi od 1. novembra

    Od 1. novembra struja i gas u Srbiji će biti skuplji. Prema cenovnicima koji će važiti od sutra, cena struje biće viša za osam a prirodnog gasa za deset odsto.   Prosečna cena električne energije za domaćinstva i male kupce utvrđena je na osnovu maksimalno odobrenog prihoda i predviđenih količina električne energije za prodaju kupcima […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Od sutra skuplji struja i gas u Srbiji: Ovaj cenovnik važi od 1. novembra

    Od 1. novembra struja i gas u Srbiji će biti skuplji. Prema cenovnicima koji će važiti od sutra, cena struje biće viša za osam a prirodnog gasa za deset odsto.

     

    Prosečna cena električne energije za domaćinstva i male kupce utvrđena je na osnovu maksimalno odobrenog prihoda i predviđenih količina električne energije za prodaju kupcima na garantovanom snabdevanju.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Carinarnica Zrenjanin prodaje oduzeta vozila: Cene se kreću od 12.000 do 150.000 dinara

     

    Nova prosečna cena bez poreza i taksi iznosi 10,26 dinara po kilovat-satu, odnosno 14,29 dinara sa porezima i taksama. Veća je u odnosu na postojeću prosečnu cenu za osam odsto.

     

    Struja je prethodno u Srbiji poskupela 1. maja za osam odsto i trenutno njena cena iznosi 13,31 dinar po kilovat-satu sa porezom.

     

    U nastavku pogledajte cenovnik za struju koji važi od 1. novembra.

     

    cenovnik struja

     

    I gas u Srbiji će od 1. novembra biti skuplji.

     

    Prosečna cena prirodnog gasa za sve kupce, koji imaju pravo na javno snabdevanje po regulisanim cenama, utvrđena na osnovu maksimalno odobrenog prihoda i predviđenih količina prirodnog gasa za prodaju kupcima na javnom snabdevanju u Srbiji, biće viša za 10 odsto. Iznosiće 4,54 dinara po kilovat-satu, bez poreza i taksi, odnosno 5,02 dinara, sa porezima i taksama.

     

    Prema procenama „Srbijagasa“, za prosečnu potrošnju od oko 400 kubika, račun će biti veći za oko 1.200 dinara.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    „I nakon ovih korekcija, prosečna cena prirodnog gasa za javno snabdevanje u Srbiji, bez taksi i poreza, i dalje je jedna od najnižih u Evropi“, saopštila je Agencija za energetiku.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Агенција за лупетање и глупа поређења је по памети „једна од најнижих у Европи“.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija