• Od ponoći počela prijava za 10.000 dinara, do 8 sati prijavljeno 19.177 dece

    Od ponoći je počela prijava majki za jednokratnu pomoć od 10.000 dinara za svako dete do 16 godina starosti. Ministar finansija Siniša Mali je izjavio da je do osam sati bilo 10.674 prijava za 19.177 dece.   Mali je podsetio da se ova pomoć može dobiti za svako dete koje je državljanin Republike Srbije, a […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Od ponoći počela prijava za 10.000 dinara, do 8 sati prijavljeno 19.177 dece

    Od ponoći je počela prijava majki za jednokratnu pomoć od 10.000 dinara za svako dete do 16 godina starosti. Ministar finansija Siniša Mali je izjavio da je do osam sati bilo 10.674 prijava za 19.177 dece.

     

    Mali je podsetio da se ova pomoć može dobiti za svako dete koje je državljanin Republike Srbije, a koje je rođeno 21. novembra 2006. godine ili nakon tog datuma. To znači da su obuhvaćena i deca koja sada imaju 16 godina, a koja prošle godine nisu ispunjavala uslove za pomoć mladima od 16 do 29 godina, jer su imala manje od 16 godina.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Mališane iz vrtića „Poletarac“ i njihove vaspitačice dočekaće uređen pod

     

    Ministar je naglasio da je proces prijavljivanja za ovu jednokratnu pomoć vrlo jednostavan i traje minut ili dva. Podnosioci prijave odnosno majke treba samo da unesu broj lične karte i svoj matični broj, kao i naziv banke u kojoj žele da im bude uplaćen novac.

     

    Prijave traju do 20. septembra i obavljaju se elektronski na OVOJ ADRESI.

     

    Svim prijavljenima novac će biti uplaćen na račune u periodu od 25. septembra do 1. oktobra.

     

    U budžetu izdvojeno oko 12 milijardi dinara

     

    Mali je istakao da je za ove namene u budžetu izdvojeno oko 12 milijardi dinara.

     

    – Očekujemo da će oko 1.190.000 dece biti prijavljeno. Zato smo, za svaki slučaj, u budžetu izdvojili 12 milijardi dinara – kazao je on.

     

    Pravo na uplatu novčane pomoći od 10.000 dinara ima majka deteta, a izuzetno otac, staratelj ili hranitelj pod uslovima propisanim odgovarajućim zakonskim rešenjem, koje je stupilo na snagu 1. avgusta. Prilikom prijavljivanja dece, samohrani očevi, osim pomenutih podataka koje dostavljaju majke, moraju da podnesu i digitalizovanu kopiju pravosnažne sudske odluke na osnovu koje se vidi da sami obavljaju roditeljsko pravo.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Hranitelji deteta za koje se isplaćuje novčana pomoć, kao i primaoci novčane socijalne pomoći, izuzeti su od prijavljivanja. Njima će novčana pomoć biti uplaćena automatski, bez podnošenja prijave.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija