• Objavljeni spiskovi najvećih poreskih dužnika, među njima su i naše poznate fabrike

    Poreska uprava Srbije objavila je spiskove najvećih poreskih dužnika zaključno sa poslednjim danom februara. Na spisku aktivnih privrednih društava nema firmi iz Zrenjanina i drugih opština srednjeg Banata.   Zato ih ima na spisku privrednih društava koja su u stečaju. Na 34. mestu nalazi se kompanija „Agroživ“ iz Žitišta, čiji poreski dug iznosi 949.736.716 dinara. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Objavljeni spiskovi najvećih poreskih dužnika, među njima su i naše poznate fabrike

    Poreska uprava Srbije objavila je spiskove najvećih poreskih dužnika zaključno sa poslednjim danom februara. Na spisku aktivnih privrednih društava nema firmi iz Zrenjanina i drugih opština srednjeg Banata.

     

    Zato ih ima na spisku privrednih društava koja su u stečaju. Na 34. mestu nalazi se kompanija „Agroživ“ iz Žitišta, čiji poreski dug iznosi 949.736.716 dinara. „Agroživ“ je nekoliko puta bio u stečaju a ovaj, koji je još u toku, pokrenut je 2016. godine, jer je račun kompanije bio u blokadi 915 dana.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ovo leto može biti drugačije: Idealan sezonski posao na moru čeka te u Studencu

     

    Na 72. mestu, sa dugom od 458.195.417 dinara, nalazi se „Naftagas montaža“, a na 126. mestu Fabrika šećera sa dugom od 250.403.498 dinara. „Naftagas montaža“ je jedno od zrenjaninskih preduzeća rekordera po dužini trajanja stečaja. Stečajni postupak u ovom preduzeću je pokrenut još 2010. godine.

     

    Sličan je slučaj i sa šećeranom, u kojoj je stečaj pokrenut 2009. godine i u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika i dalje se vodi kao aktivan.

     

    I Zrenjaninska industrija piva na spisku koji je objavila Poreska uprava Srbije

     

    Na spisku dužnika su i Zrenjaninska industrija piva sa dugom od 58.820.650 dinara, zatim „Gvožđar“ sa dugom od 57.181.095 dinara i „Pro-bekom“, čiji je dug prema Poreskoj upravi 54.656.938 dinara. Pivara je u stečaju od 2010, „Gvožđar“ od 2007. a „Pro-bekom“ od 2009. godine.

     

    Među najvećim poreskim dužnicima u stečaju je i „Biser“ iz Kumana, sa dugom od 48.231.052 dinara.

     

    Još jedna žitištanska firma, „Pile & Pile“, našla se na spisku dužnika sa dugom od 20.846.463 dinara.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Carinarnica Zrenjanin organizuje e-licitaciju robe, u ponudi i mobilni telefoni (Foto)

     

    Poreska uprava Srbije objavila je i spisak najvećih poreskih dužnika među preduzetnicima. Na listi je 3.614 preduzetnika, a među njima su i vlasnica jednog poznatog restorana nadomak Zrenjanina, sa dugom od oko 12 miliona dinara, i jedan zrenjaninski advokat, koji za porez duguje nešto više od 11 miliona dinara.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 3

    1. Pa neka im posalju sudske izvrsitelje da ih i oni legalno opljackaju,kad mogu bedu i sirotinju mogu i te lopove sto su pokrali sta su stigli

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija