• Objavljeni spiskovi najvećih poreskih dužnika, među njima su i naše poznate fabrike

  Poreska uprava Srbije objavila je spiskove najvećih poreskih dužnika zaključno sa poslednjim danom februara. Na spisku aktivnih privrednih društava nema firmi iz Zrenjanina i drugih opština srednjeg Banata.   Zato ih ima na spisku privrednih društava koja su u stečaju. Na 34. mestu nalazi se kompanija „Agroživ“ iz Žitišta, čiji poreski dug iznosi 949.736.716 dinara. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Objavljeni spiskovi najvećih poreskih dužnika, među njima su i naše poznate fabrike

  Poreska uprava Srbije objavila je spiskove najvećih poreskih dužnika zaključno sa poslednjim danom februara. Na spisku aktivnih privrednih društava nema firmi iz Zrenjanina i drugih opština srednjeg Banata.

   

  Zato ih ima na spisku privrednih društava koja su u stečaju. Na 34. mestu nalazi se kompanija „Agroživ“ iz Žitišta, čiji poreski dug iznosi 949.736.716 dinara. „Agroživ“ je nekoliko puta bio u stečaju a ovaj, koji je još u toku, pokrenut je 2016. godine, jer je račun kompanije bio u blokadi 915 dana.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Ovo leto može biti drugačije: Idealan sezonski posao na moru čeka te u Studencu

   

  Na 72. mestu, sa dugom od 458.195.417 dinara, nalazi se „Naftagas montaža“, a na 126. mestu Fabrika šećera sa dugom od 250.403.498 dinara. „Naftagas montaža“ je jedno od zrenjaninskih preduzeća rekordera po dužini trajanja stečaja. Stečajni postupak u ovom preduzeću je pokrenut još 2010. godine.

   

  Sličan je slučaj i sa šećeranom, u kojoj je stečaj pokrenut 2009. godine i u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika i dalje se vodi kao aktivan.

   

  I Zrenjaninska industrija piva na spisku koji je objavila Poreska uprava Srbije

   

  Na spisku dužnika su i Zrenjaninska industrija piva sa dugom od 58.820.650 dinara, zatim „Gvožđar“ sa dugom od 57.181.095 dinara i „Pro-bekom“, čiji je dug prema Poreskoj upravi 54.656.938 dinara. Pivara je u stečaju od 2010, „Gvožđar“ od 2007. a „Pro-bekom“ od 2009. godine.

   

  Među najvećim poreskim dužnicima u stečaju je i „Biser“ iz Kumana, sa dugom od 48.231.052 dinara.

   

  Još jedna žitištanska firma, „Pile & Pile“, našla se na spisku dužnika sa dugom od 20.846.463 dinara.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Carinarnica Zrenjanin organizuje e-licitaciju robe, u ponudi i mobilni telefoni (Foto)

   

  Poreska uprava Srbije objavila je i spisak najvećih poreskih dužnika među preduzetnicima. Na listi je 3.614 preduzetnika, a među njima su i vlasnica jednog poznatog restorana nadomak Zrenjanina, sa dugom od oko 12 miliona dinara, i jedan zrenjaninski advokat, koji za porez duguje nešto više od 11 miliona dinara.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 3

  1. Pa neka im posalju sudske izvrsitelje da ih i oni legalno opljackaju,kad mogu bedu i sirotinju mogu i te lopove sto su pokrali sta su stigli

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija