• NOVI ITALIJANSKI INVESTITOR ZAKUPIO PROIZVODNE POGONE

    ZRENJANIN – Predstavnici italijanske kompanije I. M. M. (Innovative mechanical milling) i zrenjaninske firme „Penfarm“ potpisali su danas ugovor o zakupu poslovnog prostora, koji će ovaj inostrani investitor koristiti u Zrenjaninu. Ugovor su potpisali vlasnik kompanije I. M. M. Mirko Di Ticio i direktor „Penfarma“ Branislav Jovanov.     Istovremeno, potpisan je i sporazum o […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    NOVI ITALIJANSKI INVESTITOR ZAKUPIO PROIZVODNE POGONE

    ZRENJANIN – Predstavnici italijanske kompanije I. M. M. (Innovative mechanical milling) i zrenjaninske firme „Penfarm“ potpisali su danas ugovor o zakupu poslovnog prostora, koji će ovaj inostrani investitor koristiti u Zrenjaninu. Ugovor su potpisali vlasnik kompanije I. M. M. Mirko Di Ticio i direktor „Penfarma“ Branislav Jovanov.

     

     

    Istovremeno, potpisan je i sporazum o poslovnoj saradnji između pomenute italijanske kompanije i ovdašnjeg Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“, a potpis na sporazum su stavili Di Ticio i dekanka fakulteta Dragica Radosav.

     

    Kako je saopšteno ovom prilikom, I. M. M. će zakupiti deo proizvodnog prostora preduzeća „Penfarm“ u industrijskoj zoni „Jugoistok“. Ova strana kompanija se, inače, bavi preciznom mehanikom i očekivanja su da će u roku od tri meseca dvadeset radnika u zakupljenom pogonu dobiti posao.

     

    -Odabrali smo da investiramo u Zrenjanin zato što je bio najotvoreniji za razvoj one industrijske grane kojom se mi bavimo. Kompanija se bavi mašinskom obradom specijalizovanih delova na CNC mašinama i veoma nam je bitno to što ćemo imati saradnju sa Tehničkim fakultetom, čija iskustva ćemo moći da koristimo. Nadamo se da ćemo proširiti posao i da ćemo uposliti još više radnika – kazao je Di Ticio.

     

    Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora i sporazuma, podsetio je da je ovo šesta italijanska kompanija koja posluje u gradu na Begeju. On je najavio dolazak još novih investitora u vrlo kratkom roku.

     

    -Pre nekoliko nedelja je potpisan ugovor između jedne druge italijanske kompanije i „Minela“ o zakupu napuštene hale. Sledeće nedelje, ili za desetak dana, očekuje nas još jedan investitor koji će doći u naš grad i oživeti drugu praznu proizvodnu halu. To su sve rezultati naših napora da Zrenjanin predstavimo kao dobro mesto za investiranje – ocenio je Janjić.

     

    Dekanka Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ Dragica Radosav je objasnila da će saradnja između ove ustanove i italijanske kompanije I. M. M. biti na obostranu korist. Ona je podsetila da fakultet ima studijski odsek Mašinsko inženjerstvo.

     

    -Investitor je prvo došao u našu ustanovu da vidi sa kakvim kadrom raspolažemo. Već na drugom sastanku investitor je odlučio da izaberemo petoro najboljih studenata kako bi bili spremni za intervju i kako bi otišli na obuku u Italiju – kazala je Radosav, dodajući da je sporazum o saradnji značajan za fakultet jer omogućava unapred osmišljenu stručnu praksu studentima mašinskog odseka.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija