• Ništa za deobu: Poverioci preduzeća „Marko Biser“ ostali kratkih rukava

  Stečajni upravnik preduzeća „Marko Biser“ Duško Lazić nije imao većih problema da izvrši glavnu deobu stečajne mase ove firme iz Kumana, koja je bankrotirala pre tri godine.   Za podelu, naime, nije ostalo ništa. Rešenjem Privrednog suda u Zrenjaninu je konstatovano da „Marko Biser“ nema ni pokretnu ni nepokretnu imovinu, pa su poverioci prvog, drugog […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ništa za deobu: Poverioci preduzeća „Marko Biser“ ostali kratkih rukava

  Stečajni upravnik preduzeća „Marko Biser“ Duško Lazić nije imao većih problema da izvrši glavnu deobu stečajne mase ove firme iz Kumana, koja je bankrotirala pre tri godine.

   

  Za podelu, naime, nije ostalo ništa. Rešenjem Privrednog suda u Zrenjaninu je konstatovano da „Marko Biser“ nema ni pokretnu ni nepokretnu imovinu, pa su poverioci prvog, drugog i trećeg isplatnog reda na kraju dobili – ništa. Ili, kako u tabeli stoji – 0,00 dinara.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Kompanija BEOHEMIJA zapošljava, radno mesto je u Zrenjaninu

   

  Ukupna priznata potraživanja poverilaca prvog isplatnog reda bila su 336.373 dinara, a među njima se nalazi i državno pravobranilaštvo. U drugom isplatnom redu je Poreska uprava, koja je potraživala 65.546 dinara.

   

  Treći isplatni red imao je ukupna potraživanja od 46.383.025 dinara. I poverioci ovog isplatnog reda su ostali kratkih rukava, a na tom spisku su, pored ostalih, i advokati, javni izvršitelj, Elektroprivreda Srbije… Poverilac je i „Biser“, preduzeće od kog je sve i počelo.

   

  Preduzeće „Biser“ iz Kumana nekada je izrađivalo proizvode za kućnu hemiju i zapošljavalo i do sto radnika iz samog sela, ali i okoline. I ono je, posle loše privatizacije, završilo u stečaju, a njegovi vlasnici su bili povezana lica „Marko“ doo iz Novog Sada i „Marko Biser“ iz Kumana.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Stečajni postupak nad firmom „Marko Biser“ otvoren je 4. decembra 2017. godine u Privrednom sudu u Zrenjaninu. Bankrotstvo je proglašeno nekoliko meseci kasnije, odnosno u martu 2018. godine.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija

  Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

  Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]