• NIŠTA OD PRODAJE FABRIKE LEKOVA „JUGOREMEDIJA“

    ZRENJANIN – Neće biti ništa od prodaje zrenjaninske Fabrike lekova „Jugoremedije“, koja je bila zakazana za ponedeljak, 16. oktobar, u 12 časova, a trebalo je da se obavi javnim nadmetanjem u prostorijama fabrike.     -Niko nije otkupio dokumentaciju u zakazanom roku, pa je prodaja otkazana, a o daljim postupcima tek treba da se odluči […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    NIŠTA OD PRODAJE FABRIKE LEKOVA „JUGOREMEDIJA“

    ZRENJANIN – Neće biti ništa od prodaje zrenjaninske Fabrike lekova „Jugoremedije“, koja je bila zakazana za ponedeljak, 16. oktobar, u 12 časova, a trebalo je da se obavi javnim nadmetanjem u prostorijama fabrike.

     

    jugoremedija

     

    -Niko nije otkupio dokumentaciju u zakazanom roku, pa je prodaja otkazana, a o daljim postupcima tek treba da se odluči – kaže za portal zrenjaninski.com stečajni upravnik „Jugoremedije“ Radovan Savić.

     

    Otkup dokumentacije koštao je pola miliona dinara i ona se mogla otkupiti do 9. oktobra, ali interesenata nije bilo. Depozit za učešće na javnom nadmetanju trebalo je platiti 762.706 dinara.

     

    Ali, čak i da je neko otkupio dokumentaciju, do prodaje ne bi došlo.

     

    Stečajni sudija Privrednog suda Aleksandar Stoiljkovski uvažio je delimično prigovor Odbora poverilaca na rešenje o prodaji i u rešenju naveo da je prodaja preuranjena. Rešenjem je sudija dao rok stečajnom upravniku Saviću da najduže za 15 dana odluči o novom datumu prodaje.

     

    Planirano je, inače, da se „Jugoremedija“ prodaje kao pravno lice, odnosno da se na prodaju ponudi celokupna imovina, koja se sastoji od industrijskog kompleksa ukupne površine 73,5 hiljada kvadrata.

     

    U kompleksu se nalazi odeljenje čvrstih formi, polučvrstih formi, odeljenje pakovanja, skladište, sektor kontrole kvaliteta, tehničke etaže i garderoba, odeljenje proizvodnje pijaće vode, kotlarnica, energetski blok, sektor obezbeđenja kvaliteta i restoran, odeljenje tečnih formi, odeljenje hemijske pripreme vode, odeljenje cefalosporina, penicilinske pripreme, ostala skladišta, upravna zgrada i ostali pomoćni objekti.

     

    Prodaje se i pripadajuća oprema, intelektualna svojina (21 žig), ali i stan od 16 kvadrata u ulici Stevice Jovanovića, 28 motornih vozila, inventar i zalihe.

     

    Na prodaju je i parnica za povraćaj dozvole za stavljanje lekova u promet za 22 preparata, preparati koji predstavljaju specifiku – lekovi zaštićeni robnim žigom čiji je nosilac „Jugoremedija“, devet komada i preparati koji predstavljaju generičke lekove za koje „Jugoremedija“ poseduje kompletan tehnološki postupak – 12 komada.

     

    U novu ponudu za prodaju, stečajni upravnik moraće da unese i procenu vrednosti parnice za žigove – stručnjak Servo Mihalj inžnjeringa procenio je da žigovi vrede 40 miliona dinara.

     

    Ukupna vrednost „Jugoremedije“, po kojoj je ona ponuđena za prodaju, iznosi nepune dve milijarde dinara.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija