• NEKE FIRME PLANIRAJU DA OŽIVE PROIZVODNJU PIVA U GRADU

    ZRENJANIN – U hotelu „Vojvodina“ danas je održan sastanak Organizacionog odbora Naučno – stručnog simpozijuma o pivu, pivarstvu i hmeljarstvu, koji  će biti deo ovogodišnje manifestacije „Dani piva“, od 28. do 30. avgusta.     Na sastanku su dogovoreni i poslednji detalji u vezi sa organizacijom ovog skupa, koji će imati međunarodni karakter.   – […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    NEKE FIRME PLANIRAJU DA OŽIVE PROIZVODNJU PIVA U GRADU

    ZRENJANIN – U hotelu „Vojvodina“ danas je održan sastanak Organizacionog odbora Naučno – stručnog simpozijuma o pivu, pivarstvu i hmeljarstvu, koji  će biti deo ovogodišnje manifestacije „Dani piva“, od 28. do 30. avgusta.

     

    piva i firme
    Foto: Dušan Bartolović

     

    Na sastanku su dogovoreni i poslednji detalji u vezi sa organizacijom ovog skupa, koji će imati međunarodni karakter.

     

    – Utvrđena je programska šema, sačinjen je zbornik radova i protokol oko otvaranja ove značajne manifestacije. Svi detalji su utvrđeni i ostalo je još da se neke organizacione i tehničke stvari sprovedu u delo, kao što je štampanje radova, pozivnica i reklamnog materijala – kaže za portal zrenjaninski.com Vlado Dašić, član Organizacionog odbora simpozijuma.

     

    On ističe da će na skupu biti izloženo čak 18 radova koji temeljno obrađuju teme vezane za pivo, pivarstvo i proizvodnju i upotrebu hmelja u pivarskoj industriji. Pored gotovo svih značajnih imena iz ove branše u Srbiji, učešće su potvrdili i stručnjaci iz Holandije, Češke i Slovenije, pa će simpozijum imati međunarodnu odrednicu.

     

    Kao zanimljivost najavljeno je i prisustvo dve firme iz Zrenjanina, koje najavljuju da će od iduće godine pokušati da ožive deo proizvodne palete ugašene zrenjaninske pivare, čime bi grad na Begeju ponovo dobio svoj pivski brend.

     

    Simpozijum će se održati u zrenjaninskom hotelu „Vojvodina“, u kongresnoj sali.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Podrška pivarstvu i proizvodnji piva. Nadamo se da će „Porter“ ponovo ugladati svetlost dana iz tamne flaše. 🙂
      Nema mu ravnog (osim ponekog nemačkog crnog piva)!

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija