• Nazire se kraj stečajnog postupka u zrenjaninskom „Autobanatu“

    Sudeći prema izveštaju stečajnog upravnika Slobodana Sudarova, stečajni postupak u zrenjaninskom „Autobanatu“ je pred okončanjem. Naime, rešenje o zaključenju je doneto, ali ono nije pravnosnažno.   Rešavanju stečaja koji je otvoren krajem 2010. godine prethodila je odluka Odbora poverilaca o otpisu potraživanja  na osnovu udela u drugim ćerkama firmama, u Sremskoj Mitrovici, Bačkoj Topoli i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Nazire se kraj stečajnog postupka u zrenjaninskom „Autobanatu“

    Sudeći prema izveštaju stečajnog upravnika Slobodana Sudarova, stečajni postupak u zrenjaninskom „Autobanatu“ je pred okončanjem. Naime, rešenje o zaključenju je doneto, ali ono nije pravnosnažno.

     

    Rešavanju stečaja koji je otvoren krajem 2010. godine prethodila je odluka Odbora poverilaca o otpisu potraživanja  na osnovu udela u drugim ćerkama firmama, u Sremskoj Mitrovici, Bačkoj Topoli i Šapcu, u iznosu od 189 miliona dinara, kao i otpis potraživanja na nekretninama u Kovilovu u iznosu od blizu 18 miliona dinara.

     

    Potraživanja su otpisana, kako stoji u izveštaju stečajnog upravnika, zbog nepotpune imovinsko – pravne dokumentacije i nemogućnosti da se dokaže vlasništvo.

     

    Zanimljivo je da Sudarov u svom izveštaju spominje i vlasništvo nad autobuskom stanicom u Zrenjaninu.

     

    Naime, po novom zakonu, autobuska stanica mora imati licencu a da bi se dobila licenca potrebno je da stanica bude u vlasništvu preduzeća koje obavlja prevoz. Stanica nije u vlasništvu „Net busa“, koji je dobio privremenu licencu za obavljanje usluga. Kako će se ta situacija dalje razvijati ostaje da se vidi, s obzirom na to da, kako i Sudarov u svom izveštaju navodi, zakon izričito propisuje da stanica mora biti u vlasništvu preduzeća koje pruža stanične usluge.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija