• NACIONALNA SLUŽBA ZA ZAPOŠLjAVANjE: Kolika je nezaposlenost po srednjobanatskim opštinama

  Novi konkursi aktuelni od danas

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENJANIN – Na evidenciji zrenjaninske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje nalazi se više od 16.000 osoba, najviše u Zrenjaninu 7.700, a onda slede Novi Bečej 2.739, Žitište 2.126, Sečanj 1.857 i Nova Crnja 1.720. U zrenjaninskoj filijali su, ipak, zadovoljni.

  Jedan od prethodnih sajmova zapošljavanja
  Jedan od prethodnih sajmova zapošljavanja

  – U svakom segmentu smo postigli napredak – kaže Tatjana Mijatović, direktorka zrenjaninske filijale NSZ. – U odnosu na 2014. godinu rast zaposlenosti je za 1,5 odsto veći. Posebno smo zadovoljni rezultatima aktivnih mera, i finansijskih i nefinansijskih. Koristeći mere samozapošljavanja 138 lica je zaposleno, od kojih je dvoje romske nacionalnosti, a jedno osoba sa invaliditetom. Kroz meru novog zapošljavanja, radno je angažovano 148 lica.

  Novi konkursi za aktivne mere zapošljavanja aktuelni su od danas. Do posla se može doći i kroz republičke i kroz pokrajinske konkurse. Posebno će se forsirati zapošljavanje mladih osoba do 30 godina i osoba koje su teško zapošljive, kao na primer, one starije od 50 godina i osobe sa invaliditetom. Sve informacije o konkursima zaintresovani mogu dobiti na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje ili direktno u zrenjaninskoj filijali.

  Što se tiče nefinansijskih mera, uskoro u opštinama Žitište i Novi Bečej počinju sa radom potpuno opremljeni Klubovi za traženje posla, a Zrenjanin će dobiti Centar za informisanje i profesionalno savetovanje, istakla je Mijatovićeva.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija