• MEĐUNARODNI SKUP POSVEĆEN PIVU I PIVARSTVU

  ZRENJANIN – U okviru manifestacije „Dani piva“, u Zrenjaninu će ove godine prvi put biti organizovan naučno – stručni simpozijum pod nazivom „Pivo, pivarstvo i hmeljarstvo“ sa međunarodnim učešćem, a njegov značaj i program predstavili su članovi Organizacionog odbora u Privrednoj komori Vojvodine (PKV).     Simpozijum „Pivo, pivarstvo i hmeljarstvo“ će omogućiti nova saznanja […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  MEĐUNARODNI SKUP POSVEĆEN PIVU I PIVARSTVU

  ZRENJANIN – U okviru manifestacije „Dani piva“, u Zrenjaninu će ove godine prvi put biti organizovan naučno – stručni simpozijum pod nazivom „Pivo, pivarstvo i hmeljarstvo“ sa međunarodnim učešćem, a njegov značaj i program predstavili su članovi Organizacionog odbora u Privrednoj komori Vojvodine (PKV).

   

  pivo - međunarodni skup
  Foto: Dušan Bartolović

   

  Simpozijum „Pivo, pivarstvo i hmeljarstvo“ će omogućiti nova saznanja u ovoj oblasti, kao i susrete vrhunskih stručnjaka iz nauke, obrazovanja, privrede, a sa posebnim aspektom na proizvodnju piva i sirovine za proizvodnju piva. Na simpozijumu će uzeti učešća renomirani stručnjaci kako iz naše zemlje, tako i iz Belgije, Češke, Slovenije, Škotske.

   

  – Ideja je da se tradicionalna manifestacija „Dani piva“, koja ima prevashodno turistički karakter, poveže sa jednom naučno – stručnom manifestacijom. Želja nam je da obnovimo ono što je nekada bilo u Jugoslaviji, a to su određeni naučno – stručni skupovi u vezi sa pivom, pivarstvom i hmeljarstvom, jer je ta praksa, nažalost, prekinuta – rekao je predsednik Organizacionog odbora simpozijuma Radovan Pejanović.

   

  Manifestacija „Dani piva“ u Zrenjaninu ove godine održava se 32. put i trajaće sedam dana, od 28. avgusta do 3. septembra.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija

  Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

  Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]