• KONTROVERZNI BIZNISMEN SE VRAĆA U „JUGOREMEDIJU“?!

  ZRENJANIN – Ima zainteresovanih za kupovinu zrenjaninske fabrike lekova „Jugoremedija“ u stečaju, i to i u slučaju da Apelacioni privredni sud potvrdi rešenje zrenjaninskog Privrednog suda o bankrotstvu, i u slučaju da to rešenje poništi, saznaje portal zrenjaninski.com.   A u javnosti kruže glasine da je za „Jugoremediju“ zainteresovana i jedna od firmi kontroverznog biznismena Jovice […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  KONTROVERZNI BIZNISMEN SE VRAĆA U „JUGOREMEDIJU“?!

  ZRENJANIN – Ima zainteresovanih za kupovinu zrenjaninske fabrike lekova „Jugoremedija“ u stečaju, i to i u slučaju da Apelacioni privredni sud potvrdi rešenje zrenjaninskog Privrednog suda o bankrotstvu, i u slučaju da to rešenje poništi, saznaje portal zrenjaninski.com.

  Fabrika lekova „Jugoremedija“

   

  A u javnosti kruže glasine da je za „Jugoremediju“ zainteresovana i jedna od firmi kontroverznog biznismena Jovice Stefanovića Ninija, koji se nije proslavio kao prvi privatizacioni kupac ove fabrike lekova.

  – Sada je predmet „Jugoremedije“ na apelaciji, jer je Odbor poverilaca uložio žalbu, za koju smatra da je osnovana. Bilo je nepravilnosti oko procene vrednosti imovine firme, pa samim tim i oko unapred pripremljenog plana reorganizacije. Verujem da će apelacija brzo rešiti našu žalbu, jer sve ovo oko „Jugoremedije“ predugo traje – kaže predsednik Odbora poverilaca „Jugoremedije“ Vladimir Pecikoza.

  On kaže da je iz posrednih izvora čuo da ima interesovanja za „Jugoremediju“, i za kupovinu i za zakup, i da su neki čak dolazili u firmu da se na licu mesta uvere u kakvom je stanju.

  O glasinama da je među zainteresovanima i bivši vlasnik firme Jovica Stefanović Nini on kaže da nema takvih saznanja, ali da se među firmama koje su pokazale zanimanje za fabriku lekova nalazi i jedna čije je sedište u Nišu.

  Dva su moguća raspleta u vezi sa „Jugoremedijom“, a prvi je da Apelacioni sud potvrdi rešenje o bankrotstvu, u kojem slučaju će u roku od 30 dana biti objaviljen oglas o prodaji imovine pravnog lica. Ukoliko se rešenje o bankrotu poništi, i naloži sudiji Privrednog suda da stavi plan reorganizacije na glasanje, onda mnogo toga zavisi od toga da li će i ko otkupiti potraživanja Heta Real Estate Srbija, velikog poverioca i podnosioca plana reorganizacije.

  U oba slučaja očekuje se da će postupak ubuduće teći brže.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija