• Komisija pokrenula postupak protiv Hotela „Moskva“ čiji je vlasnik Mile Dragić

    Komisija za zaštitu konkurencije je pokrenula postupak po službenoj dužnosti protiv Hotela „Moskva“ iz Beograda, čiji je vlasnik biznismen iz Zrenjanina Mile Dragić. Postupak je pokrenut radi ispitivanja koncentracije koja je sprovedena iako nije odobrena u skladu sa Zakonom o zaštiti konkurencije, a koja je, kako se pretpostavlja, nastala nakon što je „Moskva“ preuzela kontrolu […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Komisija pokrenula postupak protiv Hotela „Moskva“ čiji je vlasnik Mile Dragić

    Komisija za zaštitu konkurencije je pokrenula postupak po službenoj dužnosti protiv Hotela „Moskva“ iz Beograda, čiji je vlasnik biznismen iz Zrenjanina Mile Dragić. Postupak je pokrenut radi ispitivanja koncentracije koja je sprovedena iako nije odobrena u skladu sa Zakonom o zaštiti konkurencije, a koja je, kako se pretpostavlja, nastala nakon što je „Moskva“ preuzela kontrolu nad poslovanjem Hotela „Tonanti“ u Vrnjačkoj Banji.

     

    U rešenju o pokretanju postupka, u koji je redakcija informativnog portala zrenjaninski.com imala uvid, piše da je Komisija za zaštitu konkurencije došla do saznanja da je čuveni beogradski hotel preuzeo poslovanje Hotela „Tonanti“ u Vrnjačkoj Banji, koje može predstavljati samostalnu poslovnu celinu. I sam vlasnik hotela „Moskva“ i „Club A“ na Kopaoniku Mile Dragić je u izjavi datoj Televiziji Vrnjačka Banja potvrdio da je postao novi vlasnik „Tonantija“.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zrenjaninski privrednici: Ne smemo dozvoliti da se odustane od izgradnje auto-puta

     

    Komisija je konstatovala da Mile Dragić kontroliše još nekoliko preduzeća, i to „Proizvodnja Mile Dragić“ iz Zrenjanina, u kojem ima sto odsto udela, zatim zrenjaninsko akcionarsko društvo za montažno instalaterske poslove MIP u likvidaciji, MIP inženjering u likvidaciji, Netwest Finance S.A. sa sedištem u Belizeu, Beta Energy LTD iz Bugarske, Mega Citytour iz Beograda, kao i vinariju u Zrenjaninu.

     

    Komisija je zaključila da je ukupan godišnji prihod grupe društava pod kontrolom Mileta Dragića i Hotela „Tonanti“, kao učesnika u koncentraciji, ostvaren na tržištu Srbije veći od 20 miliona evra u prethodnoj obračunskoj godini. Pritom, svaki od učesnika, i grupa Mileta Dragića i Hotel „Tonanti“, na domaćem tržištu imaju prihod veći od po milion evra u istom periodu.

     

    Komisija najavila da će utvrditi činjenično stanje

     

    Hotel „Tonanti“ je otvoren u maju 2019. godine, na mestu nekadašnje „Slavije“ u Vrnjačkoj Banji i poslovao je u vlasništvu i pod kontrolom privrednog društva „Tonanti“. Ovo društvo je bilo u stečaju u periodu od 19. oktobra do 16. novembra prošle godine.

     

    „Može se osnovano pretpostaviti da je došlo do promene vršioca kontrole nad poslovanjem Hotela „Tonanti“, odnosno da transakcija kojom je „Moskva“ preuzela poslovanje, to jest postala vlasnik ovog hotela, predstavlja koncentraciju koja je sprovedena bez odobrenja komisije. Ona je nastala sticanjem pojedinačne kontrole od strane Hotela „Moskva“, a posredno od Mileta Dragića, nad poslovanjem „Tonantija“, navodi se u rešenju.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Treći krug nagradnog takmičenja: Pametno recikliraj za pametne nagrade

     

    Komisija za zaštitu konkurencije je najavila da će sprovesti sve potrebne radnje, utvrditi činjenično stanje i ispitati da li je u ovom slučaju postupljeno suprotno zakonu, kojim je propisano da su koncentracije učesnika na tržištu dozvoljene, osim ako bi značajno ograničile, narušile ili sprečile konkurenciju na tržištu Srbije, a naročito ako bi to dovelo do stvaranja ili jačanja dominantnog položaja.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 3

    1. Mile Dragić je uspešan privrednik i častan čovek,a to što nije po ukusu vladajućih korumpiranih političara,to je naša surova realnost.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija