• Koliko su meso plaćali Zrenjaninci, a koliko stanovnici drugih gradova

  Najčešća cena kilograma svežeg šarana u Zrenjaninu je, u periodu od 1. do 7. novembra, iznosila 720 dinara, što je više nego u Beogradu i Novom Sadu, pokazuju podaci koje je objavio Republički zavod za statistiku.   Prema tim podacima, kilogram svežeg šarana u Beogradu je koštao 610, a u Novom Sadu 699,99 dinara.   […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Koliko su meso plaćali Zrenjaninci, a koliko stanovnici drugih gradova

  Najčešća cena kilograma svežeg šarana u Zrenjaninu je, u periodu od 1. do 7. novembra, iznosila 720 dinara, što je više nego u Beogradu i Novom Sadu, pokazuju podaci koje je objavio Republički zavod za statistiku.

   

  Prema tim podacima, kilogram svežeg šarana u Beogradu je koštao 610, a u Novom Sadu 699,99 dinara.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Bili smo na licu mesta: Veliko interesovanje za prodaju robe u Pošti Srbije

   

  Šaran je, u posmatranom periodu, najskuplji bio u Sremskoj Mitrovici, gde su građani plaćali 850 dinara za kilogram ove ribe. Najjeftiniji je bio u Nišu, gde su za kilogram šarana kupci najčešće plaćali 480 dinara.

   

  Najčešća cena svežeg junećeg mesa (rozbratne) u Zrenjaninu je u prvoj nedelji novembra bila 880 dinara. Za razliku od šarana, Zrenjaninci su junetinu plaćali jeftinije nego Beograđani i Novosađani. U Beogradu je kilogram ove vrste mesa koštao 1.199,99 dinara, a u Novom Sadu 908,80 dinara. Najpovoljnije cene zabeležene su u Pančevu, Smederevu i Užicu, gde je kilogram junećeg mesa koštao 839 dinara.

   

  Svinjsko meso (vrat, krmenadla) je u Zrenjaninu bilo među najskupljim u Srbiji. Zrenjaninci su ga najčešće plaćali 689 dinara za kilogram, Beograđani 688,99, a Novosađani 659,80 dinara za kilogram. Svinjetina je najjeftinija bila u Vranju i iznosila je 524,99 dinara.

   

  S druge strane, teleće meso (rebra, vrat, kotleti) je bilo najjeftinije u Zrenjaninu i kilogram je najčešće koštao 899,99 dinara. U Novom Sadu je kilogram teletine u posmatranom periodu iznosio 1.383,80 dinara, a u Beogradu 1.149,99 dinara.

   

  Najčešća cena svežeg pilećeg mesa u prodavnicama u Zrenjaninu bila je 319 dinara, a na pijaci 380 dinara za kilogram. Slične cene su bile i u drugim gradovima u Srbiji.

   

  Kako se dolazi do podataka?

   

  Republički zavod za statistiku cene na malo poljoprivrednih proizvoda snima dva puta mesečno, na pijačni dan koji pada u periodu od 1. do 7. i od 15. do 21. u mesecu. Snimanje se obavlja u prodavnicama i na pijacama sa najvećim prometom. Za svaki proizvod biraju se po tri cene: najčešća, najniža i najviša.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Nova godina u Hotelu „Vojvodina“: Uđite u 2023. u najboljem raspoloženju!

   

  Najčešća cena na mestu snimanja (u prodavnici ili na pijaci) jeste ona po kojoj se određeni proizvod prodaje u najvećim količinama.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija