• Koliko smo mi plaćali piletinu, svinjetinu i junetinu a koliko Beograđani i Novosađani

    Najčešća cena svežeg pilećeg mesa u Zrenjaninu je, u trećoj nedelji avgusta, u prodavnicama iznosila 319 a na pijaci 350 dinara za kilogram, objavio je Republički zavod za statistiku.   Istovremeno, najčešća cena kilograma piletine u Beogradu je u prodavnicama bila 329,99 a na pijaci 319 dinara. U Novom Sadu najčešća cena svećeg pilećeg mesa […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Koliko smo mi plaćali piletinu, svinjetinu i junetinu a koliko Beograđani i Novosađani

    Najčešća cena svežeg pilećeg mesa u Zrenjaninu je, u trećoj nedelji avgusta, u prodavnicama iznosila 319 a na pijaci 350 dinara za kilogram, objavio je Republički zavod za statistiku.

     

    Istovremeno, najčešća cena kilograma piletine u Beogradu je u prodavnicama bila 329,99 a na pijaci 319 dinara. U Novom Sadu najčešća cena svećeg pilećeg mesa je iznosila 299,99 dinara u prodavnicama i 380 dinara na pijaci.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Birajmo najbolju i najsigurniju stolariju koja će nas štititi od nepogoda

     

    Upoređujući ova tri grada, Zrenjaninci su plaćali najskuplje svinjsko meso (vrat i krmenadlu). Najčešća cena ove vrste mesa u zrenjaninskim trgovinama je iznosila 749,99 dinara za kilogram, u Beogradu 679,99 dinara a u Novom Sadu 729 dinara.

     

    S druge strane, kilogram junetine je u našem gradu bio jeftiniji nego u Beogradu i Novom Sadu. Najčešća cena kilograma juneće rozbratne u Zrenjaninu je bila 840, u Beogradu čak 1.100 a u Novom Sadu 915 dinara.

     

    I teleće meso (rebra, vrat i kotleti) najjeftinije je bilo u gradu na Begeju. Naši kupci su teletinu plaćali 979,99 dinara, Beograđani 1.299,99 a Novosađani čak 1.745,80 dinara.

     

    Najćešća cena svežeg šarana u Zrenjaninu i Beogradu je bila ista – 750 dinara, dok je u Novom Sadu kilogram šarana koštao jedan dinar manje.

     

    Ovi podaci se odnose na period od 15. do 21. avgusta.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Cene na malo poljoprivrednih proizvoda snimaju se dva puta mesečno, na pijačni dan koji pada u periodu od 1. do 7. i od 15. do 21. u mesecu. Snimanje se obavlja u prodavnicama i na pijacama sa najvećim prometom.

     

    Najčešća cena je ona po kojoj se određeni proizvod prodaje u najvećim količinama.

     

    Menjačnica „Spin“ svojim klijentima omogućila još jednu uslugu

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija