• Kinezi hoće da grade saobraćajnice Beograd – Zrenjanin – Novi Sad i Bački Breg – Srpska Crnja

  Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da su kineske kompanije zainteresovane za još dva infrastrukturna projekta u Srbiji, odnosno izgradnju dve brze saobraćajnice. U pitanju su saobraćajnice Beograd – Zrenjanin – Novi Sad i Bački Breg – Srpska Crnja.   Vesić je primio danas u oproštajnu posetu ambasadorku Kine u Srbiji […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Kinezi hoće da grade saobraćajnice Beograd – Zrenjanin – Novi Sad i Bački Breg – Srpska Crnja

  Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da su kineske kompanije zainteresovane za još dva infrastrukturna projekta u Srbiji, odnosno izgradnju dve brze saobraćajnice. U pitanju su saobraćajnice Beograd – Zrenjanin – Novi Sad i Bački Breg – Srpska Crnja.

   

  Vesić je primio danas u oproštajnu posetu ambasadorku Kine u Srbiji Čen Bo.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Raspisan konkurs: Firma „Premijer gradnja“ zapošljava nove radnike

   

  Sagovornici su konstatovali da su tokom mandata ambasadorke postignuti ogromni rezultati u oblasti infrastrukture u Srbiji. Čen Bo je dodala da je to najvažnija oblast u saradnji dveju zemalja.

   

  Ambasadorka je istakla da je mnogo urađeno u Srbiji, od pruga i puteva na kojima su radile ili rade kineske kompanije, poput projekta metroa i „Čiste Srbije“. Naglasila je i da su otvorene kineske fabrike, poput Hbisa i Ziđina.

   

  Ona je ocenila da su to veliki uspesi saradnje dveju zemalja i navela da postoji veliki potencijal za nastavak saradnje Srbije i Kine u oblasti infrastrukture.

   

  Ministar Vesić je istakao da je ambasadorka Čen lično doprinela razvoju saradnje i odličnih odnosa Srbije i Kine. Rekao je da će njen mandat ostati upisan zlatnim slovima u istoriji naših odnosa i diplomatije.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Cena 15.000 evra: Na prodaju dvorišni stan na veoma atraktivnoj lokaciji

   

  Vesić je ukazao i da će Sporazum o slobodnoj trgovini između dveju država, koji bi mogao da bude potpisan do kraja godine, dodatno otvoriti tržište Kine za kompanije iz Srbije i bolju trgovinsku razmenu.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 3

  1. Backi Breg- Srpska Crnja, jel to neka nova saobracajnica, paralelna onoj Becki Breg- Nakova?

  2. Hvale se svojom nesposobnošću.Oduševljeni što im stranci na kredit izlivaju asfalt.

  3. Samo što pre neka počnu.
   Banat je mnogo zaostao u infrastrukturi, nemamo ni kilometar auto-puta.
   Trebalo bi graditi i
   Vršac-Beograd,
   Vršac-Bela Crkva-Požarevac
   Trebaju nam i pruge
   Vršac-Zrenjanin
   Horgoš-Zrenjanin-Beograd….
   Treba nam pijaća voda….

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija