• Javni radovi u srednjem Banatu: Teže zapošljive grupe uređuju životnu sredinu

    U Srednjobanatskom okrugu privode se kraju aktivnosti na 12 javnih radova koji se sprovode po javnom pozivu Nacionalne službe za zapošljavanje. Ovi javni radovi započeli su 1. maja, a završavaju se 31. avgusta.   U okviru ove aktivne mere zapošljavanja, u prethodna četiri meseca bilo je angažovano ukupno 60 osoba iz kategorije teže zapošljivih. Među […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Javni radovi u srednjem Banatu: Teže zapošljive grupe uređuju životnu sredinu

    U Srednjobanatskom okrugu privode se kraju aktivnosti na 12 javnih radova koji se sprovode po javnom pozivu Nacionalne službe za zapošljavanje. Ovi javni radovi započeli su 1. maja, a završavaju se 31. avgusta.

     

    U okviru ove aktivne mere zapošljavanja, u prethodna četiri meseca bilo je angažovano ukupno 60 osoba iz kategorije teže zapošljivih. Među njima su korisnici novčane socijalne pomoći, Romi, lica bez završene srednje škole, osobe sa invaliditetom i nezaposleni koji posao traže duže od godinu i po dana.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Preduzeće GLM-RS zapošljava nove radnike u proizvodnom pogonu u Zrenjaninu

     

    „Nezaposlene osobe sa invaliditetom, njih 35, uključene su u realizaciju sedam javnih radova. Po dva se izvode na teritorijama grada Zrenjanina i opštine Nova Crnja i po jedan u opštinama Žitište, Novi Bečej i Sečanj. Pet javnih radova se odnosi na zaštitu i održavanje životne sredine i javne infrastrukture. Po jedan je iz oblasti kulture i socijalno-humanitarnog rada“, kažu u zrenjaninskoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje.

     

    Između ostalog, nezaposlene osobe sa invaliditetom angažovane su u Crvenom krstu Zrenjanin, na distribuciji paketa pomoći i hrane pri Narodnoj kuhinji. U Žitištu, Banatskom Dvoru, Banatskom Karađorđevu, Česteregu, Novom Itebeju, Srpskom Itebeju, Banatskom Višnjićevu, Torku, Banatskom Topolovcu, Tordi, Hetinu i Međi obavljaju se radovi na uređenju i održavanju sportskih terena i dečijih igrališta.

     

    U narednom periodu novi javni pozivi

     

    Na teritoriji srednjeg Banata sprovodi se i pet javnih radova za ostale nezaposlene po javnom pozivu Nacionalne službe za zapošljavanje. U njih je uključeno 25 teže zapošljivih lica sa evidencije ove službe.

     

    „Osim ovih, u Srednjobanatskom okrugu se realizuju i javni radovi koji se finansiraju preko programa Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Lokalnog akcionog plana zapošljavanja. Svake godine jedan broj radnika uređuje parkove, pešačke zone i druge zelene i javne površine. Kontinuiran rad kroz javne radove doveo je do određenih pomaka – čistijih, očuvanih i negovanih zelenih površina“, ističu u Filijali za zapošljavanje Zrenjanin.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Kako je BOŽUR gradio poverenje dugo više od tri decenije

     

    U filijali dodaju da je, po sporazumu o tehničkoj podršci u realizaciji aktivnih mera, potpisanom između ove službe i Grada Zrenjanina, za realizaciju aktivnih mera zapošljavanja, odnosno javne radove i stručnu praksu u ovoj godini opredeljeno 4,4 miliona dinara. Očekuje se raspisivanje javnih poziva za ove programe u narednom periodu.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija