• Javni radovi u srednjem Banatu: Teže zapošljive grupe uređuju životnu sredinu

  U Srednjobanatskom okrugu privode se kraju aktivnosti na 12 javnih radova koji se sprovode po javnom pozivu Nacionalne službe za zapošljavanje. Ovi javni radovi započeli su 1. maja, a završavaju se 31. avgusta.   U okviru ove aktivne mere zapošljavanja, u prethodna četiri meseca bilo je angažovano ukupno 60 osoba iz kategorije teže zapošljivih. Među […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Javni radovi u srednjem Banatu: Teže zapošljive grupe uređuju životnu sredinu

  U Srednjobanatskom okrugu privode se kraju aktivnosti na 12 javnih radova koji se sprovode po javnom pozivu Nacionalne službe za zapošljavanje. Ovi javni radovi započeli su 1. maja, a završavaju se 31. avgusta.

   

  U okviru ove aktivne mere zapošljavanja, u prethodna četiri meseca bilo je angažovano ukupno 60 osoba iz kategorije teže zapošljivih. Među njima su korisnici novčane socijalne pomoći, Romi, lica bez završene srednje škole, osobe sa invaliditetom i nezaposleni koji posao traže duže od godinu i po dana.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Preduzeće GLM-RS zapošljava nove radnike u proizvodnom pogonu u Zrenjaninu

   

  „Nezaposlene osobe sa invaliditetom, njih 35, uključene su u realizaciju sedam javnih radova. Po dva se izvode na teritorijama grada Zrenjanina i opštine Nova Crnja i po jedan u opštinama Žitište, Novi Bečej i Sečanj. Pet javnih radova se odnosi na zaštitu i održavanje životne sredine i javne infrastrukture. Po jedan je iz oblasti kulture i socijalno-humanitarnog rada“, kažu u zrenjaninskoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje.

   

  Između ostalog, nezaposlene osobe sa invaliditetom angažovane su u Crvenom krstu Zrenjanin, na distribuciji paketa pomoći i hrane pri Narodnoj kuhinji. U Žitištu, Banatskom Dvoru, Banatskom Karađorđevu, Česteregu, Novom Itebeju, Srpskom Itebeju, Banatskom Višnjićevu, Torku, Banatskom Topolovcu, Tordi, Hetinu i Međi obavljaju se radovi na uređenju i održavanju sportskih terena i dečijih igrališta.

   

  U narednom periodu novi javni pozivi

   

  Na teritoriji srednjeg Banata sprovodi se i pet javnih radova za ostale nezaposlene po javnom pozivu Nacionalne službe za zapošljavanje. U njih je uključeno 25 teže zapošljivih lica sa evidencije ove službe.

   

  „Osim ovih, u Srednjobanatskom okrugu se realizuju i javni radovi koji se finansiraju preko programa Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Lokalnog akcionog plana zapošljavanja. Svake godine jedan broj radnika uređuje parkove, pešačke zone i druge zelene i javne površine. Kontinuiran rad kroz javne radove doveo je do određenih pomaka – čistijih, očuvanih i negovanih zelenih površina“, ističu u Filijali za zapošljavanje Zrenjanin.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Kako je BOŽUR gradio poverenje dugo više od tri decenije

   

  U filijali dodaju da je, po sporazumu o tehničkoj podršci u realizaciji aktivnih mera, potpisanom između ove službe i Grada Zrenjanina, za realizaciju aktivnih mera zapošljavanja, odnosno javne radove i stručnu praksu u ovoj godini opredeljeno 4,4 miliona dinara. Očekuje se raspisivanje javnih poziva za ove programe u narednom periodu.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija