• Izvozimo i u Egipat

  Drekslmajer prvi

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENJANIN – U prva dva meseca ove godine obim spoljnotrgovinske robne razmene srednjebanatskog regiona iznosio je 80,2 miliona evra, što je za tri odsto više u odnosu na isti period prethodne godine, pokazala je statistika Regionalne privredne komore u Zrenjaninu (RPKZ).

  novac evroPrivreda srednjebanatskog regiona izvezla je na strana tržišta proizvode u vrednosti od 35,4 miliona evra, dok je u februaru ostvaren uvoz u iznosu od 44,8 miliona evra.

  Podaci RPKZ pokazuju i da je izvoz privrede u februaru ove godine manji za 17 odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok je u istom poređenju uvoz  povećan za oko 27 odsto.

  Među prva tri najveća izvoznika našli su se „Drekslmajer“, „Modital“, koji su ujedno i najveći uvoznici, kao i „Proizvodnja Mile Dragić“.

  Statistika je ukazala i da se najviše izvozilo u Nemačku, Italiju i Egipat, a uvozilo takođe iz Nemačke i Italije, ali i Rumunije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija