• IZVOZIMO KOLIKO I UVOZIMO

    Ko su najveći izvoznici i uvoznici i u koje zemlje se plasira roba

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    IZVOZIMO KOLIKO I UVOZIMO

    ZRENJANIN – Poslednji podaci o izvozu i uvozu na području srednjeg Banata pokazuju da je suficit u spoljnotrgovinskoj razmeni ostvaren sa nešto više od 100 procenata, što znači da privreda našeg regiona gotovo isto izvozi koliko i uvozi. Taj podatak možda jeste za podrobniju analizu, jer se region srednjeg Banata dugo godina dičio velikim suficitom u spoljotrgovinskoj razmeni, odnosno velikim izvozom i mnogo manjim uvozom.

    "Drekslmajer" i dalje najveći izvoznik i uvoznik
    „Drekslmajer“ i dalje najveći izvoznik i uvoznik

    Najveći izvoznici i dalje su „Drekslmajer“ i „Modital“, a slede uljare „Dijamant“ i „Banat“ iz Nove Crnje. U prvih deset najvećih izvoznika su i „Van Drunen farms“ iz Banatskog Karađorđeva, kao i „Kolpa“. Lista uvoznika vrlo je slična listi izvoznika, najviše uvoze „Drekslmajer“, „Pompea“ i „Fulgar“.

    Najveći suficit ostvarili su uljarci, posebno uljara iz Nove Crnje.

    Najviše se i dalje izvozi i uvozi iz Nemačke. Ipak, na listi zemalja iz koje smo uvozili našle su se i Mađarska, Švajcarska, Holandija, Francuska i Bugarska.

    Iako u svakoj od opština srednjeg Banata posluju preduzeća koja izvoze i uvoze, najveći obim spoljnotrgovinske razmene ostvaren je u Zrenjaninu i on čini 85,5 odsto od ukupno realizovanog obima regiona. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija