• IZ BANKROTA U IZVOZ

  ZRENJANIN – Da fabrika može da se vodi i uspešno posluje iz bankrotstva, primer je zrenjaninska „Beohemija Inhem“. Iako je preduzeće u stečaju od kraja maja ove godine, proizvodnja se nesmetano odvija a u pogonima u Zrenjaninu zaposleno je 250 radnika. Deo pogona je u zakupu a deo vode stečajni organi, kaže za portal zrenjaninski.com […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  IZ BANKROTA U IZVOZ

  ZRENJANIN – Da fabrika može da se vodi i uspešno posluje iz bankrotstva, primer je zrenjaninska „Beohemija Inhem“. Iako je preduzeće u stečaju od kraja maja ove godine, proizvodnja se nesmetano odvija a u pogonima u Zrenjaninu zaposleno je 250 radnika.

  beohemija

  Deo pogona je u zakupu a deo vode stečajni organi, kaže za portal zrenjaninski.com Vasilije Jovanović, stečajni upravnik. Proizvode se najtraženiji brendovi ove hemijske kuće, roba ide i u izvoz, ističe Jovanović.

  Juče je objavljen poziv za izbor procenitelja imovine „Beohemije Inhem“, što je zakonska obaveza.

  -Stečaj se odvija u zakonskim okvirima i procedurama, kaže Jovanović i dodaje da procena koja je rađena za poverilačko ročište nije dovoljna.

  Po tim prvim procenama, dugovi „Beohemije“ daleko nadmašuju vrednost imovine pa je bankrotstvo jedino moguće rešenje.“Beohemija“ je inače pokušala da spas pronađe u Unapred pripremljenom planu reorganizacije, koji je predložio menadžment na čelu sa vlasnikom Željkom Žunićem, ali se taj pokušaj neslavno završio, kao što, uostalom, završi većina takvih planova.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija