• Inspektori od sada mogu i usmeno da zabrane rad na manifestacijama

  Najnovijim izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, u cilju poboljšanja efikasnosti kontrole evidentiranja prometa preko elektronskih fiskalnih uređaja na manifestacijama u Srbiji, uvedena je mogućnost usmenog izricanja mere privremene zabrane obavljanja delatnosti i to za period trajanja te manifestacije.   PROČITAJTE JOŠ: I ove nedelje smo objavili aktuelne oglase za posao […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inspektori od sada mogu i usmeno da zabrane rad na manifestacijama

  Najnovijim izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, u cilju poboljšanja efikasnosti kontrole evidentiranja prometa preko elektronskih fiskalnih uređaja na manifestacijama u Srbiji, uvedena je mogućnost usmenog izricanja mere privremene zabrane obavljanja delatnosti i to za period trajanja te manifestacije.

   

  PROČITAJTE JOŠ: I ove nedelje smo objavili aktuelne oglase za posao – da li ste ih pogledali?

   

  Poreski inspektori će ubuduće moći da, ukoliko procene da je ugrožena naplata poreza, usmeno izreknu meru privremene zabrane delatnosti na vašarima, festivalima, izložbama i drugim manifestacijama u okviru kulturnih, muzičkih, sportskih i drugih društvenih aktivnosti.

   

  Usmeno rešenje inspektor će konstatovati u zapisniku o kontroli i sprovesti odmah. U roku od tri dana od izricanja mere biće doneto rešenje u pisanom obliku, objavila je Poreska uprava Republike Srbije.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Još jedno poskupljenje: Veći iznos firmarine u Zrenjaninu od naredne godine

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija