• Inspekcija u srednjem Banatu beleži povećan broj slučajeva rada na crno

  Republička inspekcija rada u srednjem Banatu beleži povećan broj slučajeva rada na crno u odnosu na protekli period. To je konstatovano na kolegijumu koji je načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević održala sa rukovodiocima republičkih i pokrajinskih inspekcija.   Na kolegijumu je saopšteno da je samo u prethodnom mesecu zatečeno 36 radnika na faktičkom radu. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inspekcija u srednjem Banatu beleži povećan broj slučajeva rada na crno

  Republička inspekcija rada u srednjem Banatu beleži povećan broj slučajeva rada na crno u odnosu na protekli period. To je konstatovano na kolegijumu koji je načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević održala sa rukovodiocima republičkih i pokrajinskih inspekcija.

   

  Na kolegijumu je saopšteno da je samo u prethodnom mesecu zatečeno 36 radnika na faktičkom radu. Od toga je sa njih 34 zaključen ugovor o radu, nakon inspekcijskog nadzora.

   

  Ova inspekcija, takođe, kontroliše i postupanje poslodavaca u skladu sa Pravilnikom o preventivnim merama za bezbedan i zdrav rad za sprečavanje pojave i širenja epidemije zarazne bolesti. Pravilnik je stupio na snagu 11. jula, a počinje da se primenjuje od 10. avgusta.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Prosečna penzija u Srednjobanatskom okrugu 28.602 dinara

   

  Rukovodici inspekcija su predstavili mesečne izveštaje, na osnovu kojih je konstatovano da svi rade po planu, sprovodeći redovne i vanredne nadzore.

   

  Deo aktivnosti pojedinih inspekcija je povezan i sa propisima kojima se reguliše primena mera u cilju sprečavanja i suzbijanja širenja koronavirusa.

   

  Sanitarni inspektori, između ostalog, sprovode i redovan nadzor o primeni Instrukcije za rad poslodavaca u primeni mera prevencije, sprečavanja širenja i smanjenja rizika bolesti COVID-19. Oni obavljaju nadzor u frizerskim i kozmetičkim salonima, teretanama i fitnes klubovima, predškolskim i školskim ustanovama, ugostiteljskim objektima i tržnim centrima.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija