• Imovina firme „Pile&co“ uskoro bi mogla na doboš: Čeka se odluka Odbora poverilaca

    Imovina žitištanskog preduzeća „Pile&co“ u stečaju uskoro bi mogla biti ponuđena na prodaju. Naime, Odboru poverilaca i razlučnom poveriocu je dostavljena na saglasnost procena vrednosti imovine ovog preduzeća. Očekuje se da će, u skladu sa odlukom ovog tela, imovina uskoro biti oglašena za prodaju.   Zvaničnu i stručnu procenu vrednosti imovine, koja će biti validna […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Imovina firme „Pile&co“ uskoro bi mogla na doboš: Čeka se odluka Odbora poverilaca

    Imovina žitištanskog preduzeća „Pile&co“ u stečaju uskoro bi mogla biti ponuđena na prodaju. Naime, Odboru poverilaca i razlučnom poveriocu je dostavljena na saglasnost procena vrednosti imovine ovog preduzeća. Očekuje se da će, u skladu sa odlukom ovog tela, imovina uskoro biti oglašena za prodaju.

     

    Zvaničnu i stručnu procenu vrednosti imovine, koja će biti validna za prodaju, uradila je konsultantska kuća „Mentor concept“ iz Kragujevca.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Za devet godina nenamenski potrošeno 214 miliona evra od zakupa državnih oranica

     

    U kvartalnom izveštaju, koji je stečajni upravnik Miloš Đekić podneo Privrednom sudu u Zrenjaninu, navodi se da je stečajni bilans na kraju juna iznosio oko 14,6 miliona dinara. Vrednost nekretnina procenjena je na 14,4 miliona dinara, a opreme na 238.600 dinara. Gotovina na tekućem računu je iznosila 28.354 dinara.

     

    Stečaj u „Pile&co“ je, na zahtev firme „Jug kompani“ iz Prokuplja, otvoren oktobra prošle godine pred Privrednim sudom u Zrenjaninu. U zahtevu za pokretanje stečajnog postupka, „Jug kompani“ je navela da prema stečajnom dužniku ima neizmirena novčana potraživanja u iznosu od 111.153 dinara. Takođe i da je poslovni račun dužnika u neprekidnoj blokadi od 4. februara 2022. godine.

     

    Kako je navedeno u sudskom rešenju, „Pile&co“ je, prema izveštaju Narodne banke Srbije, na dan otvaranja stečaja imao neizmirene obaveze u ukupnom iznosu od 1.214.484 dinara. Utvrđeno je i da je trajno nesposoban za plaćanje.

     

    Sedište firme gde je i „Agroživ“

     

    Sedište preduzeća iz Žitišta, inače, nalazi se na adresi Topolovački put bb. Na ovoj adresi je registrovana i nekada čuvena kompanija „Agroživ“, ali i društvo sa ograničenom odgovornošću „Pile&Pile“, u kojem je takođe pokrenut stečajni postupak.

     

    PROČITAJTE JOŠ: I Stajićevo zaraženo područje: Afrička kuga svinja se širi srednjim Banatom

     

    Na sajtu Agencije za privredne registre piše da je „Pile&co“ osnovano 4. avgusta 2021. godine i da je direktor firme Saša Stojanović. On se vodi i kao zakonski zastupnik preduzeća „Pile&Pile“. Zanimljivo je da je i ova druga firma osnovana istog dana, a da je predlog za otvaranje stečaja u njoj takođe podnela „Jug kompani“ iz Prokuplja, navodeći da je sa preduzećem iz Žitišta bila u poslovnom odnosu.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin