• GRADONAČELNIK ČEDOMIR JANJIĆ: Kinezi donose novih 1.500 radnih mesta

  Vest da kineska kompanija za proizvodnju automobilskih guma „Šandong Linglong“ planira investicioni projekat u Zrenjaninu vredan 994,4 miliona dolara sjajna je ne samo za ovaj grad, nego i za Srbiju – izjavio je za portal zrenjaninski.com gradonačelnik Čedomir Janjić.   – Reč je o investiciji vrednoj skoro milijardu dolara. Pregovori sa kineskim investitorima trajali su […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  GRADONAČELNIK ČEDOMIR JANJIĆ: Kinezi donose novih 1.500 radnih mesta

  Vest da kineska kompanija za proizvodnju automobilskih guma „Šandong Linglong“ planira investicioni projekat u Zrenjaninu vredan 994,4 miliona dolara sjajna je ne samo za ovaj grad, nego i za Srbiju – izjavio je za portal zrenjaninski.com gradonačelnik Čedomir Janjić.

   

  – Reč je o investiciji vrednoj skoro milijardu dolara. Pregovori sa kineskim investitorima trajali su više od godinu dana i vođeni su i u Srbiji i u Kini, a pregovore je vodio lično predsednik Srbije Aleksandar Vučić, i zato su i pozitivni rezultati – ocenio je Janjić.

   

  On je naveo da je dobra vest da će, zahvaljujući ovoj investiciji, jednoj od najvećih u našoj zemlji, u gradu na Begeju biti otvoreno oko 1.500 novih radnih mesta.

   

  – To me posebno raduje. Prošle godine u gradu je otvoreno više od 3.000 radnih mesta, a od početka ove godine preko 1.500. Sa ovom kineskom investicijom rešićemo problem nezaposlenosti u gradu – naglasio je Janjić, dodajući da je već sada vidljivo da na posao u Zrenjanin dolaze i žitelji drugih mesta u okolini.

   

  Janjić je istakao da uz ovu investiciju ide i nova, koja se tiče saobraćajne infrastrukture, a to je izgradnja puteva sa četiri kolovozne trake na relacijama Zrenjanin – Beograd i Zrenjanin – Novi Sad.

   

  Više o kineskom investitoru PROČITAJTE OVDE.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 6

  1. „Vest da kineska kompanija za proizvodnju automobilskih guma „Šandong Linglong“ planira investicioni projekat u Zrenjaninu …“
   NIJE LOŠA KOMBINACIJA, JER JE U ELEMIRU FABRIKA SINTETIČKOG KAUČUKA, KOJA PROIZVODI KAUČUK PO LICENCI NEMAČKE FIRME „BUNA WERKE HUELS“, A, KOJI KUPUJE I POZNATA FIRMA KVALITENIH GUMA, „MICHELIN“!!!
   NEKA JE SA SREĆOM!
   POZDRAV IZ ELEMIRA!

   1. Pa sta!Samo izgovor za neradnike! Nek plate, bice vise sigurno nego do sad!!!! Vec ima dokaza u Zrenjaninu!

    1. Sretno ti vulkaniziranje,verujem da nećeš propustiti ovu priliku za zapošljavanje sebe i porodice.

  2. Ubrzani razvoj i industrijalizacija Kini su donijeli i veoma opasno onečišćenje životne sredine u skoro svima većim gradovima

   Kina je u posljednje tri godine zatvorila više od 4.000 fabrika koje su koristile teške metale i tako onečišćavali okoliš. Ove mjere su donijete u okviru mjera Ministarstva okoliša Kine da očisti zrak i vodu te da spriječi dalje zagađivanje, javlja Anadolu Agency.

   Ministarstvo okoliša Kine u saopćenju navodi da je u posljednje tri godine zatvoreno 4.000 fabrika koje su za proizvodnju baterija koristile bakar, cink i olovo. Pored toga vlasti su izdale odluke privremene obustave rada za 1.000 fabrika koje su također koristile supstance opasne za okolinu.

   Iz Ministarstva se navodi da je u posljednje tri godine potrošeno oko 6,7 miliona dolara budžetskih sredstava za saniranje onečišćenja u velikim gradovima.

   Prema zvaničnim podacima ubrzani razvoj ekonomije i industrijalizacija uzrok su velikog onečišćenja zraka i vode u Kini. Ogromni kineski gradovi ujedno su i najonečišćeniji gradovi na svijetu. Prema zadnjim kontrolama zraka koje je sprovelo ministarstvo za okoliš od 74 grada samo su tri zadovoljila nacionalne standarde.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija